banner

Слажете се да је паметни телефон с приступом интернету много паметнији од оног који га нема. Кад нисам код куће, користим 3Г за приступ интернету на Андроиду, али кад сам код куће, прелазим на ВиФи. То је пуно брже и јефтиније.

Када се укључи ВиФи функција телефона, што је подразумевано подразумевано, телефон аутоматски претражује доступне мреже и обавештава вас када су у опсегу отворене мреже, а ако је то мрежа на коју је телефон раније повезан, аутоматски се прелази на њега. Али овај процес сталног скенирања троши батерију и зато многи од нас радије искључе ВиФи поставку у покрету, што и ја радим. (Кредитна слика: воодлеивондерворкс)Обично се сећам да укључим ВиФи поставку чим сам код куће, али то понекад заборавим. За рјешавање овог проблема почео сам тражити Андроидове апликације које могу аутоматски водити рачуна о мом ВиФи стању кад одем из куће због посла и вратим се. Ево два која сам пронашла имају различита својства и започињу посао. Погледајте их.

ВиФи @ Хоме

ВиФи @ Хоме је занимљив начин за контролу вашег ВиФи-а на основу вашег локацију. Апликација аутоматски укључује / искључује ВиФи уређаја на вашем уређају на основу вашег места. Као што сви знамо, куповина локације засноване на ГПС-у може бити тешка када сте у својој дневној соби, тако да телефон користи вашу телефонску мрежу да би одредио свој положај на мапи.

Да бисте започели, преузмите и инсталирајте апликацију на Андроид уређај. Када га покренете први пут, од вас ће се тражити да одредите своју матичну локацију. Апликација ће тада створити приближну локацију у радијусу од 2000 метара. Можете да умањите радијус, али немојте да га чините превише малим, јер триангулација ћелије у кули није толико детаљна као локација добијена ГПС-ом. Такође се постарајте да ваш дом падне у центар приближне локације.

апликација за Виндовс 8 удаљена радна површина

Када подесите локацију, притисните тастер Покрените ВиФи @ Кућну услугу да бисте омогућили апликацију. Можете омогућити покретање опцијом покретања и конфигурирати приближни радијус из менија поставки.

црни пописи

Па, ако нисте сигурни у ВиФи контролу засновану на локацији, можете погледати ВиФи Сцхедулер.

ВиФи Сцхедулер

ВиФи Сцхедулер је друга апликација која аутоматски пребацује ВиФи стање вашег Андроид-а, али за разлику од претходне, заснива се на временском распореду. Ако имате фиксни дневни распоред одласка и повратка кући, можете користити ВиФи Сцхедулер.

Након што инсталирате и покренете ВиФи Сцхедулер на свом уређају, од вас ће се тражити да направите распоред за укључивање и искључивање ВиФи. Само подесите планер и добро идете.

Можете и да конфигуришете своје дане као што су викенди тако да апликацију онемогућите у одређене дане.

Белешка: Користите само једну од горе наведених апликација на свом уређају да бисте избегли сукоб.

Зато наставите и испробајте горње апликације да бисте контролисали подешавање ВиФи-а за Андроид. Што се тиче моје преференције, кренуо бих с другом апликацијом, јер ми омогућава мало већу контролу над ВиФи стањем од првог.

Који од њих вероватније користите?