banner

Желите да пазите на то ко је ваш кућни Ви-Фи. То је из различитих разлога: људи би могли да вам украду ширину појаса, што би довело до проблема да останете у границама за преузимање. Људи на вашој мрежи могу такође узети у обзир ваше личне податке или податке о компанији. То значи да би требало да пажљиво шифрирате своје податке и осигурате кућну бежичну мрежу. Чак и уз све ове мере предострожности, још увек може постојати неко ко успева да добије приступ.

Ево три алата како бисте били сигурни да имате добру представу о томе ко је на вашој бежичној мрежи и да ли треба да гледате леђа или не.

лед ЛЦД плазма

1. Нирсофт Вирелесс Нетворк Ватцхер

Нирсофт-ова проматрач бежичне мреже је Мараудер-ова мапа бежичних мрежа. Омогућава вам да пазите на сваки рачунар и уређај који су пријављени на вашу мрежу. Приказаће се ИП и МАЦ адреса сваког уређаја, компанија која је произвела мрежну картицу и опционо име рачунара.То значи да не морате бринути да ли ће вам комшије украсти ширину појаса. Као студент (или било ко други који можда живи у стану и непрестано прелази ширину појаса), ово мало средство је прилично сјајно и прикладно за оне неспретне разговоре. Након што утврдите ко заиста користи вашу мрежу, наравно, сами сте са конфронтацијом. Водећа технологија вам не може тамо помоћи! & # к1ф609;

Једноставно преузмите, инсталирајте и користите.

2. Замзом бежични мрежни алат

Замзом представља алат сличан Нирсофт-овом. Омогућава вам и преглед сваког корисника који је пријављен на ваш Ви-Фи, а приказује и ИП и МАЦ адресе сваког уређаја који раде око ваше мреже.

како користити идисплаи

Можете да изаберете брзу претрагу или дубоко скенирање на Замзом. Ако после а Брзо скенирање, не можете да пронађете проблем или сумњате да има неко на бесплатној вожњи на вашем Ви-Фи-у, покрените спорије, али темељније Дубоко скенирање.

Постоји премиум варијанта Замзом која такође пружа више увида и информација о томе ко је на вашој мрежи. (На пример, можете да видите име власника рачунара.)

Свиђа ми се како је Замзом заправо завршио представљајући начин забране корисника рутеру. Погледајте видео!

3. Нет Виев Цомманд

Можете користити и добар ол 'Цомманд Промпт да бисте погледали ко је на вашој мрежи. Притисните типку Виндовс или старт мени и претражите 'цмд'. Постоји мноштво других трикова које можете да урадите помоћу Виндовс наредбеног ретка, као што је слање искачућих порука другим корисницима.

хром бета гради

Успут, ако икад добијете Грешка система 6118 кад пробаш Нет Виев, то може бити зато што имате укључен заштитни зид.

Најбољи део Командна линија је његово укључивање у Виндовс. То значи да не морате ништа да преузмете да бисте га користили!

Овде имате три сјајне, свеобухватне методе праћења ко је у вашој мрежи. Будите сигурни и будите сигурни да пазите на своју мрежу! Ох, и са великом снагом долази до велике одговорности. Не злоупотребљавајте ову моћ! & # к1ф609;