banner

Ако први пут љуљате са иПадом, искуство може бити помало невероватно. То је тачно чак и ако сте већ имали таблет другог произвођача, будући да је оперативни систем који користи иПад различит.

Забавна ствар је, чак и ако имате иПхоне и мислите да већ знате све додатке за иПад због тога, иПад и даље има своје јединствене функције и опције за које чак ни неки искусни власници иПада не знају О томе.апликације за музичке инструменте

Погледајмо четири од ових савета који ће вам уштедјети време и које можете да изведете само на иПаду.

1. Подесите јачину или оријентацију

Ако сте потпуно нови власник иПада, вероватно сте приметили мали прекидач који се налази у горњем десном углу уређаја и који служи за искључивање иПада када је то потребно. Међутим, ово је само подразумевана функција прекидача и то заправо можете променити, тако да уместо тога може служити за закључавање оријентације екрана вашег иПада.

Да бисте то учинили, идите на Подешавања, а затим изаберите Генерале а затим изаберите свој избор испод Користите бочни прекидач за:

Супер савјет: Лично, радије користим овај прекидач за закључавање ротације мог иПада, јер можете брзо угасити свој иПад брзо притиском на дугме за смањивање јачине звука неколико секунди.

2. Подељена тастатура

Ако имате мале руке, можда ће вам бити тешко да откуцате тастатуру у пуној величини иПада, а да је држите обе руке. Срећом, тастатуру можете поделити на два дела врло сличне величине до половине иПхоне тастатуре, што олакшава унос док држите иПад.

Да бисте то учинили, једноставно ставите оба палца на тастатуру иПад-а, а затим их раздвојите. Прилично кул.

3. Потези с више прстију

По дефаулту, иПад долази са неколико стварно кул и корисних геста са више прстију, које су могуће само захваљујући већем екрану. Међутим, ако претходно не знате за њих, можда бисте трошили драгоцено време изводећи ове радње.

Затварање апликација

На иПаду можете да затворите било коју апликацију помоћу четири прста. Једноставно поставите четири прста на екран и изведите штипање. Баш као да покушавате да 'смањите' тренутну апликацију.

Мултитаскинг

Обично када имате много апликација отворених на иОС уређајима и желите да прикажете екран за више задатака, неколико пута притиснете тастер Почетна. На иПад-у, можете постићи исту акцију тако што ћете прстом повући према горе по екрану помоћу четири прста.

Пребацивање апликација

Ово је можда најблажи од гестова који су доступни само на иПаду, јер једноставно не постоји еквивалент за то помоћу тастера Хоме. Када имате отворену апликацију, помоћу четири прста превуците прстом с десна на лево да бисте прешли на најновију другу апликацију коју сте користили.

На сличан начин, након што пребаците апликације, можете превући прстом са четири прста у другом смеру да бисте се кретали по свим отвореним апликацијама.

Супер савјет: Све ове гесте можете потпуно онемогућити приступом на Генерале опцију унутар иПад-а Подешавања.

4. Имајте своје марке увек при руци

Ако прегледавате Интернет вероватно (ко не?), Неопходно је брзо и лако приступити вашим омиљеним веб локацијама. Срећом, иако Сафари на иПад-у не подразумевано има траку са обележивачима, можете је укључити Подешавања>Сафари>Прикажи траку са фаворитима да започнете приквачивање својих омиљених веб локација и увек им будете при руци.

То је то. А ако сте знатижељни о свим стварима које можете учинити са својим иПадом, држите се на водичу за додатне информације и корисне водиче попут ове. Уживати!