banner

Као што готово сваки власник ПС Вита може да потврди, преносив Сони је прелепа играчка машина. Међутим, иако сви власници уживају у игрању на њему, велика већина њих не зна да ПС Вита може извести низ уредних трикова како би наше играчко искуство било још боље.

Погледајмо неколико њих.

Користите прави Вита прави аналогни штапић са својим ПСП играма

Један од најлепших аспеката ПС Вита је тај да он може покретати неколико ПСП игара. Ако сте власник ПСП-а, онда знате да постоји неколико игара које се нису одиграле сјајно као што би требале, углавном зато што је ПСП-у недостајао прави аналогни штап за контролу кретања камере. Иако раде на ПС Вита, већина ових игара може у потпуности искористити други аналогни штап преносног рачунара, што је прилично одлично.

Да бисте то учинили, отворите ПСП игру на ПС Вита, а затим тапните и задржите на екрану неколико секунди. Ово ће приказати мени на екрану где ћете моћи да доделите било којој команди дугмета десном аналогном штапићу, укључујући контролу камере.Супер савјет: Помоћу овог менија можете контролисати и неке друге аспекте начина на који се ПСП игре одвијају на вашем ПС Вита. На пример, Билинеарно филтрирање за изглађивање слике и Доделите екран осетљив на додир да доделите додирне команде вашој ПСП игри.

спотификују се изван нас

Искључите своју Вита у секунди

Овај савет је прилично уредан, једноставан и врло мало власника ПС Вита зна за њега. Кад је јачина звука на вашем Вита прегласна и желите да је искључите, притиском на било који од тастера за јачину звука доћи ћете нигде. Уместо тога, притисните и задржите и једно и друго дугмади за јачину звука на секунду и ваш ПС Вита ће одмах престати да ради.

Подесите прилагођени звучни запис за своју ПС Вита игру

Можда је једна од најслађих (и најмање познатих) карактеристика ПС Вита та што вам омогућава да играте своје игре не само са сопственом музиком, већ и са својим омиљеним звучним записом.

Да бисте то учинили, док играте било коју Вита игру, притисните тастер ПС да бисте прешли на почетни екран.

како закључати датотеку у оперативном систему Виндовс 10

Тамо додирните Музика икону, одаберите било коју песму, извођача или листу репродукције које волите и започните репродукцију песме. Затим поново притисните ПС дугме и вратите се на своју игру. У већини случајева музика у игри ће се аутоматски искључити како би се пуштале ваше омиљене мелодије.

тест микрофон мац

Савет: У необичној појави да ПС Вита игра коју играте не подржава то, само идите на подешавања игре и искључите њену музику. Тако једноставно!

Контролишите Вита-ину свјетлину екрана у игри

Један од највећих аспеката ПС Вита је његов једноставно прекрасан ОЛЕД екран, који живописно и лепо приказује боје. Али шта се догађа ако играте игру и желите да она буде светлија? Или ако је превише светла и желите да затамните екран?

Већину времена власници Вита враћају се на почетни екран, а затим на панел са подешавањима да бисте то прилагодили. Међутим, све што требате учинити је да притиснете и држите ПС дугме неколико секунди, а на екрану ће се појавити опционална табла за подешавање светлине екрана (а ако свирате песму, чак и њену јачину) на лицу места. .

Ено их. Иди покупите Вита и почните да користите ове савете и ваше играње искуство ће дефинитивно много побољшати. Уживати!