banner

Када сам купио ОнеПлус Оне, тражио сам звер, а не само перформанс. Све рецензије су пријавиле велико трајање батерије (3100 мАх!). Мој пријатељ непрестано добија 7-8 сати екранског времена по пуњењу. И то му лако иде преко једног дана.

Тако сам био изненађен кад ми је ОПО умро тек након што сам постигао 3 сата екрана на време. Нешто није у реду. И да, био сам на најновијем ажурирању за ЦМ 11С.

резервни хангоутс смс

Ако имате и озбиљне проблеме са батеријом или мислите да ваш ОПО не траје толико дуго колико би требало, прочитајте даље како бисте утврдили како сам решио проблем с пражњењем батерије ОПО-а и како можете.

Више о трајању батерије: Раније смо писали о 9 начина за очување трајања батерије на Андроиду. Такође можете да користите апликације које аутоматизују везе да бисте уштедели живот батерије.1. Да ли су Гоогле Плаи услуге кривац?

Кад сам отишао Подешавања ->Батерија, било је јасно шта узрокује пражњење батерије. То су били Гоогле Плаи сервиси. Пробудио се телефон беспотребно, трчао је у позадини и изазивао пустош.

Срећом, ОнеПлус Оне који ради на Цианоген ОС 11С долази са алатима да се то побрине. Иди на Подешавања ->Приватност ->Приваци Гуард. Додирните мени са три тачкице и омогућите опцију која садржи уграђене апликације.

Сада дуго притисните Гоогле Плаи услуге. Иди на Пробудити, Остати будан, Аутоматски старт и изаберите Одбијено за сваки.

За мене је скитница била Гоогле Плаи Сервицес. Али за тебе то може бити нешто друго. Али решење за суочавање са тим биће исто.

2. За дужи век батерије бавите се уобичајеним плесом

Ако не знате дос и немојте за нови Андроид телефон када је у питању повећање трајања батерије, погледајте показиваче у наставку.

 • Нека светлина буде лепа и ниска. Ако аутоматски осветљење не ради за вас, подузмите ручну контролу. ОПО има поставку за контролу осветљења клизањем прста по статусној траци. Омогући је из Подешавања ->Статусна трака.
 • Онемогућите податке и Блуетоотх када нису потребни.
 • Потпуно искључите локацијске услуге (ГПС). ГПС увек подразумевано ради у позадини. Искључите га да бисте побољшали живот батерије.
 • Иди на Приваци Гуард и преузмите контролу над скитним апликацијама попут Фацебоока. Као што смо учинили у горњем кораку, ускратите дозволе за буђење, будност и аутоматско покретање.

3. Бавите се проблемима са наплатом

Ако се ваш ОПО не наплаћује правилно или мислите да је спорије него обично, погледајте следећа потенцијална решења.

 • Обавезно користите УСБ кабл који сте добили уз ОПО. Али само да проверите да није крив пуњач, покушајте да се напуните другим УСБ каблом који имате.
 • Прикључите га на рачунар и погледајте да ли се пуни или не.
 • Држите дугме за искључивање и јачину звука да бисте се покренули за опоравак и покушајте да се пуни на тај начин.
 • Ако то још увек није решено, можда ћете тражити замену.

4. Фиксирање прегревања батерије и пуњача

екцел исписати први ред на свакој страници

Ако се приликом пуњења батерија вашег ОнеПлус Оне прегрева или сам пуњач показује знакове грејања, покушајте следеће.

 • Препоручљиво је напунити телефон када достигне око 30-40%. Што је нижи постотак батерије, топлији ће уређај / пуњач постати.
 • Проверите да ли користите исправни пуњач и да ли је све правилно повезано.
 • Ако се телефон уопште не покреће, оставите га неколико сати, а затим тастер за напајање држите дуже од 20 секунди. Ово ће урадити меко ресетирање. То можете учинити неколико пута.
 • Ако се и даље суочавате са проблемима, можда је време да вратите телефон.

Какав је ваш живот батерије?

Након што сам преузео дужину трајања батерије, сигурно се побољшао. Али тренутно нисам ни близу жељеног екрана од 7-9 сати. Можда могу стићи тамо са прилагођеним РОМ-ом и другачијим кернелима. Можда.

У међувремену, јавите ми какав живот батерије имате на свом ОнеПлус Оне у коментарима испод.