banner

У претходном уносу показали смо вам како помоћу Пхотосхопа можете да направите анимирани ГИФ из скупа слика. То није најтеже учинити, али сигурно није ни најлакше постићи, поготово ако нисте превише упознати с популарном апликацијом за уређивање слика.

Због тога је данашња апликација - 5СецондсАпп за иПхоне - тако импресивна, јер вам омогућава да то учините још више на свом мобилном уређају.

Погледајмо боље како функционише ова уредна апликација

Бирање вашег исечка

Од самог почетка 5СецондсАпп вам омогућава да креирате, како његово име каже, 5-секундне ГИФ-ове користећи не само слике, већ и било који видео запис из вашег Цамера Ролл-а.

Наравно, видео снимак можете и снимити на лицу места и користити га за прављење вашег ГИФ-а. За овај пример, користићу једноставну видео датотеку.Оног тренутка када одаберете видео, апликација вас тражи да одаберете сегмент од 5 секунди ако желите предуго да бисте започели. Алат за шишање ради прилично добар посао и омогућава вам да одаберете исјечак с прецизношћу.

Једном када је ваш клип изабран, 5СецондсАпп га на лицу места претвара у ГИФ датотеку и представља вам га да бисте додали неке завршне додире. Овде се 5СецондсАпп заиста одликује, јер иако је једноставан у својој имплементацији, ствари које вам дозвољавају су прилично импресивне

трчање апликација мац

Додавање ефеката

С овог екрана за уређивање можете примијенити различите филтре на вашу ГИФ датотеку. Одатле такође можете видети све оквире вашег ГИФ-а и чак можете одабрати појединачне да бисте створили дупликате или их избрисали. Поред тога, можете подесити и брзину којом ће се ваш ГИФ покренути.

Такође је важно споменути да вам 5СецондсАпп пружа могућност подешавања квалитета ваших ГИФ-ова (бољи квалитет ће подразумевати и веће величине датотека), као и омогућавање повезивања са вашим Дропбок налогом ради лакшег дељења датотека. Све ово се може урадити из поставки апликације.

Цоол Феатурес

Две најновије карактеристике 5СецондсАпп су способност да обрежете и напишете своје ГИФ датотеке. Ако имате искуства са стварањем ГИФ-ова без наменског софтвера на вашем Мац или ПЦ рачунару, знаћете да то нису једноставни задаци које је потребно обавити.

На вашем иПхоне-у, међутим, 5СецондсАпп ће их направити једноставним. Да бисте, на пример, обрезали свој ГИФ, само морате да превучете оквир за одабир и дате му било које димензије које желите.

Биљежење је једнако једноставно, изненађујуће. И не можете само писати своју поруку, већ и бирати различите фонтове, боје фонта и боје позадине, укључујући могућност постављања прозирне позадине за ваш текст, што је оно што највише одговара већини ГИФ датотека.

полароид у дигитални

Супер савјет: 5СецондсАпп вам омогућава да делите своје ГИФ-ове слањем на сопствену веб локацију. Али ово није само корисно за дељење, већ је и сјајно за резервне копије свих ваших ГИФ-ова за каснији приступ.

Ево крајњег резултата:

Закључак

Све у свему, 5СецондсАпп показао се као прилично корисна апликација за креирање ГИФ-а. Стварно је једноставан за употребу, а резултати које пружа (у секунди) су више него довољни за све који желе да креирају свој ГИФ „изнад просека“.

Апликација је доступна бесплатно, али нуди куповину у апликацији од 0,99 долара да бисте се ослободили огласа и омогућили ГИФ-ове дуге 10 секунди. Уживајте!