banner

Није било предуго време да бисте, ако сте желели да научите како да кодирате, или морали да завршите рачунарство на факултету или у најмању руку, да покупите прилично скупу књигу. Захваљујући Апп Сторе-у и програмерима који га повећавају, постоје апликације које нуде потпуно бесплатне и опсежне алате за учење тако да можете бити на путу да изградите следећу велику ствар у софтверу.

Два главна избора су Цодецадеми и Цоде Сцхоол. Обје ове иОС апликације су бесплатне и нуде прилично различите приступе коду за подучавање. Коначно, своди се на ово питање: који има бољи приступ и свеобухватније образовање?

Цодецадеми је „Хандс-он“, а школа школе учи путем видео записа

Темељна разлика између Цодецадеми-ја и Цоде Сцхоол-а је приступ који сваки користи у погледу учења. Цодецадеми је изузетно практичан и у њега је укључено веома мало читања или гледања. На сваком кораку, апликација вас упућује да научите док идете тако што ћете мало кодирати ту и тамо почевши од самих основа.

Апликација Цоде Сцхоол, с друге стране, у великој мери је само збирка видео записа које гледате у поглављима како бисте надоградили своје знање о коду. У апликацији нема кодирања, већ су само образовни видеозаписи у дужини од пет до 10 минута. Они су довољно добро направљени и довољно занимљиви да задржавају вашу пажњу, али захтијевају да одвојите мало времена да се потпуно посветите. Цодецадеми је лакши за брзу лекцију у покрету.Поред тога, Цодецадеми и Цоде Сцхоол деле кодирање у различите одељке. Цоде Сцхоол назива ове „стазе“ и они су у основи на месту, тако да не започињете учење о језицима и врстама кода које вас не занимају. Цоде Сцхоол садржи Руби Патх, ЈаваСцрипт Патх, ХТМЛ / ЦСС Патх, иОС Пут и други.

Оделци Цодецадемија део су онога што се назива Цоде Цоде, што је основа за целу апликацију. Цоде Хоур обећава да ће свакога научити битним основама кодирања за мање од једног сата.

Важно:Путови школе Цоде омогућавају широк избор кодирања, од учења до дизајнирања веб локације до програмирања иОС апликације. Цодецадеми се првенствено држи подучавања ЈаваСцрипта и ХТМЛ-а, тако да би то требало узети у обзир.

Цодецадеми је бржи и лакши, али мање свеобухватан

Главна предност Цодецадеми-а у односу на Цоде Сцхоол је његова једноставна употреба. Техника учења је довољно флексибилна да можете извући свој иПхоне било где и било где и покупити се тамо где сте стали у сесији Код сата. Унесите неке редове кода, ту и тамо испуните неке празнине док учите на путу, а остатак сачувајте за касније.

Будући да је основни формат наставе Цоде Сцхоол видео, потребан вам је приступ слушалицама или мирно место за слушање и концентрацију. Апликација је у основи само збирка видео записа и ваш је посао да усвојите знање и сами радите с њим било док гледате или касније.

Цодецадеми вас приморава да примените знање док учите. На пример, ако у Цодецадеми учите о ознаци Х1, шансе су да прочитате реченицу или две о томе шта ради. Испод тога је пример кода у који бисте сами уметнули ознаку Х1 и покренули је ради гледања кода који је одмах оживио. Цодецадеми вам каже да ли сте у праву или у праву и како да решите проблем ако сте први.

Док интуитивни практични формат Цодецадеми-а даје неке поене у овом сучељавању, Цоде Сцхоол уочава недостатак кад се дође до ситних детаља. Чешће него не, један од 10-минутних видео-класама школе Сцхоол вас учи више о коду од 10 минута трчања кроз кораке и укуцавања кода у Цодецадеми.

Поново су видео снимци школе Цоде сјајно изведени. Иако се не бавите практичним пословима, лекције су довољно густе да испуне ваш ум.

цлеан десктоп мац

Школа Цоде вас има више за научити… за цену

Узмите име врло буквално. Цоде Сцхоол је у основи школа, осим што су курсеви доступни искључиво кроз кратке видео записе. Међутим, има их доста и сваки има пуно тога да вам понуди као студента.

Нажалост, за Кодекс академског сата Цодецадемија, то бисте име требали сагледати врло буквално. Апликација садржи само сат времена садржаја у њој и готово је немогуће да у једном сату научите све што требате знати о коду - без обзира да ли дизајнирате једноставну веб страницу или креирате апликацију из темеља. .

Штета што Цодецадеми не може више да се уклопи у апликацију. Има много тога за понудити и феноменалан је ресурс за учење и примјену кода изузетно брзо. Али за већину онога што бисте требали знати, морате користити веб локацију радне површине на адреси цодецадеми.цом.

Апликација Цоде Хоур односи се на типове података, променљиве, поређења, иф-елсе изјаве, ХТМЛ и дизајнирање веб странице - али све укратко. Ако би целокупна веб локација Цодецадеми - која има огромне ресурсе упоредо са Цоде Сцхоол - била доступна за ваш иПхоне, апликација би победила на овом такмичењу клизиштом.

Можете да стримујете (или сачувате ван мреже) све видео записе Цоде Сцхоол на свом иПхоне-у, што мобилно учење чини далеко свеобухватнијим. Међутим, за разлику од Цодецадеми-а, Цоде Сцхоол долази по цени: 29 долара месечно. Неки од видеа су доступни бесплатно и науче вас основе, а остали су само за претплатнике. Ова претплата такође откључава „изазове“ и приказе екрана на веб локацији Цоде Сцхоол, али ни они нису доступни у апликацији.

На крају, обе апликације разочарају шта испоручују у својим апликацијама насупрот ономе што захтева десктоп рачунар, али Цоде Сцхоол овде има незнатну предност.

Победник: Школа кодова

Све се своди на искуство мобилног: која апликација ефикасније учи код и има ли шта више да вам понуди на длану? Одговор је Цоде Цоде. Приступ код Цодецадеми-ја је несумњиво сјајан и тешко је побиједити цијену бесплатних видео записа, али видео записи Цоде Сцхоол-а су изврсно инклузивни и покривају широк спектар језика и тема за кодирање. Ако одлучите да се упишете, добићете их још више.