banner

Погрешни кликови су данас толико чести да су готово дате да ће се сваки пут када се страница почне учитавати у вашем прегледачу Гоогле Цхроме доћи до ненамерног додиривања неке везе због померања странице.

цидиа фонт твеакс

Промена се обично дешава због тога што страница учитава неки садржај након што сте добили приступ страници - попут слике или графике рекламе.

Чини се да су инжењери у Гооглеу нервирани због те чињенице, као и корисници, и коначно су решили проблем прескакања страница.

Такође прочитајте: Како идентификовати и убијати Цхроме картице која једу РАМ меморију и убрзавају прегледач.

Гоогле је сада увео „сидро за закључавање скрола“ што осигурава да учитавање странице не утиче на то шта корисник чита или гледа - спречавајући да се догађају било какви скокови и закључавају садржај на уређају.'Са најновијим Цхроме ажурирањем, представљамо нешто што се назива сидро за скроловање, што закључава садржај који тренутно гледате на екран, држећи вас на истом месту и наставите да читате', наводе из компаније.

Тако да сада кад год отворите страницу, не брине се ако сте грешком кликнули на неку везу или чак морали помицати горе / доле назад до места на коме сте били на страници.

Сам по себи отворили сте чланак и чим се помакнете до другог параграфа, екран некако скаче право на врх странице.

'Сидрење помицања је једна од наших омиљених врста функција - оне које блистају када их нико не примијети. Данас спречавамо у просеку скоро три скока по приказу странице “, додала је компанија.

То значи да ажурирање не решава проблем у потпуности, већ побољшава корисничко искуство.

Такође прочитајте: Првих 21 пречица за тастатуру Гоогле Цхроме.

Ново ажурирање Гоогле Цхроме прегледача је веома добродошао потез компаније, јер уклања досадан проблем који већ дуго времена замагљује кориснике и обезбеђује лакши доживљај на Интернету.

Гоогле покушава да својим услугама учини доступнијим људима и недавно је покренуо сервис за стриминг Гоогле Плаи у Индији и апликацији ИоуТубе Го.