banner

Ако сте икада увели гомилу видео датотека са ваше камере на рачунар, можда сте приметили да поред самих видео датотека, добијате и гомилу мањих датотека са ТХМ екстензијом. Ово је проширење датотеке за сличице.

Објашњене ТХМ датотеке

Датотеке сличица широко користе камере, други уређаји и на вебу углавном за пружање мање верзије садржаја како би заузели мање простора и бржи учитавање прегледа.ипхоне ацтион рпгс

На интернету, мали отисак умањених датотека може значити све што се тиче времена учитавања. На пример, веб локација која садржи садржај са сличицама уместо слика пуне величине може бити спремна за прегледавање неколико пута брже.

Уз видео записе увезене с фотоапарата, сличице могу понекад носити ЕКСИФ метаподатке (информације о видео снимку) као и поставке експозиције које се користе приликом снимања видео записа. У случају видео камера, ТХМ датотеке (кратке за минијатурне датотеке) обично се аутоматски креирају помоћу првог кадра одговарајућег видеа.

Да ли су ТХМ датотеке још увек у употреби?

Иако данас није баш много корисника стало до прегледа њихових видео записа или веб галерија, учење стварања сопствене сличице је прилично једноставно, и на пример, може вам помоћи да још више прилагодите како се видеи приказују на вашим преносним уређајима.

Прављење ТХМ датотека за ваше видео записе

Корак 1: Отворите свој видеозапис у било којој апликацији и идите на кадар који желите да употребите као сличицу. Када то учините, направите снимак заслона и затим отворите тај снимак слике у Пхотосхопу.

најбоља механичка тастатура за улазни ниво

Корак 2: Затим кликните на Слика на траци менија и изаберите Величина слике… опција.

На прозору који ће се појавити промените димензије слике на 160 к 120 пиксела као што је приказано у наставку. Ово су најпопуларније димензије које се користе за умањене датотеке, па ћемо се их држати.

Супер савјет: Димензије сличице у овом туториалу су највише коришћене тамо. Међутим, постоје уређаји који подржавају друге димензије сличица.

3. корак: Кликните своју слику са одговарајућом величином Филе а затим изаберите Спремите за Веб и уређаје. Ово ће вам отворити нови прозор да бисте прилагодили пар додатних поставки пре него што коначно сачувате своју сличицу.

Рецолор имаге онлине

4. корак: Прво, на врху овог прозора, испод Унапред подешено, у падајућем менију одаберите ЈПЕГ као формат. Затим изаберите Максималноквалитета и такође проверите Оптимизованокутија (ово је веома важно).

Затим пре снимања поново проверите да ли су димензије слике тачне у доњем десном углу прозора.

Када завршите, кликните на сачувати дугме за чување слике.

гпс фик андроид

Корак 5: Датотеке са умањеним датотекама су у основи оптимизоване ЈПЕГ слике, зато смо прилагодили подешавања у претходном кораку. Дакле, сада када имате сачувану слику, кликните на њу и промените њено проширење из ЈПЕГ у ТХМ. Ако добијете упозорење, једноставно прихватите.

Корак 6: Пре него што копирате датотеке на свој уређај, ставите и видео и сличицу у исту фасциклу и проверите и једно и друго од њих имају потпуно исто име.

Затим их копирајте на уређај (пазећи да се налазе у истој мапи) и видећете да ваш видео сада садржи вашу сличицу уместо случајно креиране сличне слике, као што је приказано у наставку.

И ево га. Сада имате сјајан начин да боље организирате своје видео колекције.