banner

Карте Гоогле Нов-а показале су ми се корисне на личном нивоу више пута, али не поричем да се понекад могу осећати чудно. Као да добијете обавештење да вам каже да је време да одете на аеродром због лета или снимите филм. Можда се чини као да се Гоогле шуља о вашим е-маиловима, али хеј, ионако већ знају више о вама.

Почетком 2015. године, Гоогле се повезао с више партнера како би вам донео релевантне и корисне информације право на екрану Гоогле Нов-а, на основу ваших навика претраживања. То могу бити и картице унутар апликације, али како се прати све ово?Све је у подешавањима

Дуго притисните тастер Хоме на вашем Андроид-у да бисте приступили екрану картица Гоогле Нов-а. Прелазите прстом преко лево-десно, моћи ћете да видите Подешавања опција. Ово су главна подешавања Гоогле претраге, па зароните право у њих.

Једном овде, можете видети посебан одељак за Сада картице, кликањем на које ће се отворити још неке опције. Овде ћете видети опцију за клик Управљање историјском картицом која отвара вашу читаву историју Нов Цард у прегледачу.

Брисање историје

У овом прозору прегледача можете видети сву вашу историју Гоогле Нов Цард, иако не у потпуности. Ако желите да избришете историју одређеног датума, поставите потврдни оквир поред Данас или било који други дан.

калкулатор за ипад

Ако желите масовно да избришете, додирните тродимензионални мени у горњем десном углу и изаберите Избриши опције. Овде можете одабрати данашње карте, јучерашње или последње 4 недеље, или чак од почетка.

Пажљиво овде: Брисање Гоогле Нов картица може утицати на будуће сугестије Гоогле Нов-а, зато будите пажљиви док бришете историју.

Управљање датумима

Ако постоји одређена историја дана које желите да се ослободите, додирните икону календара одмах поред менија са три тачкице. Једном када се отвори цео календар, можете изабрати датум за који желите да видите историју Нов Цардс.

Молим обратите пажњу: Овде можете видети само историју Гоогле Нов Цард Цард, а не да је избришете.

Сеарцх Воркс, али ...

А одмах поред иконе календара налази се трака за претрагу. Да, то функционише, али само на начин на који се Гоогле Нов картице приказују овде у овом прозору прегледача. Дакле, ако претражите „лет“ ниједна се ваша карта неће приказати, али уместо тога ако претражите „путовања“, добијате сву потребну историју картица из летова и других видова превоза.

Други појмови попут Веатхер добро функционирају, али зашто бисте уопће жељели избрисати те податке? У ствари, гледање какво је било време одређеног дана где год да сте били у свету је лепа предност Гоогле Нов Цард.

Погодно или проклетство?

Знам да би се понекад могло осећати језиво, али Гоогле Нов картице су изузетно корисне. Горњи кораци вам дају већу контролу над историјом Нов Цардс-а, али још мало тога можете учинити. Ако своју приватност цените више од ичега, уопште се не пријавите за ову услугу.