banner

Анимирани ГИФ-ови се ових дана крећу по интернету и на друштвеним мрежама, али већина људи стварно не зна како да их направи. Ако знате како правилно направити један, вероватно схватите да заправо није све тако једноставно, посебно када користите сложене апликације попут Пхотосхопа. (Наравно, иПхоне 6с Ливе Пхотос процес чини мало мање заморним.)

Једно решење овог проблема је само коришћење апликације која бележи оно што се налази на екрану рачунара и снимке чува као анимирани ГИФ. То значи да ћете моћи да претворите било шта од рачунарских водича до премештања видео записа у ГИФ-ове, тако да нема потребе да ручно претварате видео записе у анимиране ГИФ оквире.

Бесплатна апликација за Виндовс или Мац под називом ЛИЦЕцап може вам изузетно помоћи.Снимите снимке са екрана у анимиране ГИФ-ове

Прво преузмите бесплатну апликацију ЛИЦЕцап. Учини то тако што посетите веб локацију Цоцкос Инцорпоратед и померате се док не дођете до линкова за преузимање било за Виндовс или ОС Кс.

Једном када инсталирате програм, покрените га како бисте утврдили да изгледа као необичан, прозиран прозор. Наравно, то је разлог. Шта год да се налази у том прозору оно је што ће ЛИЦЕцап снимити и претворити у анимирани ГИФ.

Пре него што започнете са снимањем, истражите неке од опција које можете да измените пре времена. На дну прозора можете уређивати димензије пиксела снимке, као и максимални ФПС или кадрове у секунди. Ово одређује како ће се ГИФ репродуковати без проблема.

групе на звучном покривању

Савет:Повлачењем угла прозора да бисте га промијенили, аутоматски ће измијенити димензије пиксела у нову величину прозора.

Када сте спремни, кликните Запис… Да финализује неке поставке пре него што започне снимање. У дијалошком прозору можете изабрати назив датотеке и сачувати локацију унапред, као и друге опције, попут приказивања оквира наслова или кликова мишем. Апликација такође може да заустави снимање након одређеног броја секунди, што можете да омогућите до дна прозора.

Када кликнетеСачувати,ЛИЦЕцап ће аутоматски започети снимање жељеног подручја након предизборног трајања од три секунде. То је чудан избор корисничког сучеља, зато се припремите за то да брзо почнете. Кликните наПаузирајако желите да се накратко зауставите или преуредите положај прозора. У супротном, када је снимање завршено, кликните наЗауставити.

Баш тако, на локацији за чување требали бисте видети нови анимирани ГИФ тачно онога што сте снимили на екрану. Погледајте услугу ИоуТубе канала Гуидинг Тецх.