banner

У било којој апликацији за уређивање фотографија алат за изрезивање је најкориснији за уклањање непотребних делова са слике. Сви једноставни и моћни уређивачи фотографија пружају основни алат за обрезивање. Међутим, што се тиче обрезивања према облицима, врло мали број њих има шта да понуди.

ГИМП је бесплатни алат за манипулацију фотографијама доступан за Виндовс, мацОС и Линук. Иако постоји већ неко време, недостаје му карактеристика обрезивања облика. Међутим, то не значи да не можете постићи исто у њему. Све што требате учинити је слиједити рјешење. Затим можете обрезати слике у било којем облику.

У овом туториалу ћемо вам рећи како да изрежете слику у кружни облик на ГИМП-у. Исту методу можете користити и за друге облике, као што су овал, алфабети итд. Започнимо.

Како извести кружни обрезивање у ГИМП-у

Ево следећих корака:

Корак 1: Покрените ГИМП и отворите слику у њему коју желите да обрежете.Корак 2: Пошто ГИМП не нуди уграђени начин да се обреже слика у кружни облик, ми ћемо се обратити за алат Еллипсе за избор. За то кликните на алат Еллипсе на алатној траци, онај који је овалног облика. Алтернативно, притисните тастер Е на тастатури да бисте активирали тај алат.

3. корак: Помоћу миша нацртајте круг на жељеној површини слике. Подразумевано, круг неће бити фиксног облика. Да бисте задржали величину, провјерите опцију Фикед из опција алата која се налази на лијевој бочној траци. Затим нацртајте круг.

4. корак: Кликните и превуците миша на одабрано подручје да бисте променили његов положај. Да бисте повећали или смањили величину одабира, користите четири угла одабира.

Корак 5: Постоје три метода за креирање кружне слике. Провјеримо их појединачно.

Такође на Гуидинг Тецх

Најбољих 5 бесплатних интернетских алата за уклањање позадине које можете користити

Опширније

1. метод: Лепљење на другу слику

Ако желите да залијепите кружну слику директно на другу слику, без да је сачувате, ево како то учинити.

Корак 1: Кликните десним тастером миша на одабрани део корака 4 и идите на Уређивање> Копирај.

Корак 2: Отворите другу слику у ГИМП-у помоћу Филе> Опен.

3. корак: Десном типком миша кликните нову слику и идите на Едит> Пасте. Алтернативно, користите пречице Цтрл + В (Виндовс) и Цомманд + В (Мац).

Помоћу алата Скала и померање подесите залепану слику.

4. корак: Под Лаиер у бочној траци кликните десним тастером миша на овај плутајући селекциони слој и изаберите Нови слој.

Корак 5: Сачувајте слику користећи Филе> Екпорт ас.

2. метод: Уклоните позадину

Други начин за креирање кружне слике је уклањање позадине. Овом методом добићете и слику са прозирном позадином.

Да бисте то учинили, следите ове кораке:

Корак 1: Након што сте одабрали жељену кружну површину помоћу алата Еллипсе, кликните десним тастером миша на одабир и изаберите Селецт> Инверт. Алтернативно, користите пречицу Цтрл + И. Видећете да је спољна област одабрана сада.

Корак 2: Да бисте добили транспарентну позадину, морате да додате алфа канал својој слици. За то кликните десним тастером миша на слој слике испод картице Слојеви на бочној траци и кликните на Додај алфа канал.

Савет: Слојеви који немају алфа канал су подебљани.
Такође на Гуидинг Тецх

# Упутство за употребу

Кликните овде да бисте видели нашу страницу са чланцима о упутствима и водичима

3. корак: Опет десним тастером миша кликните главну слику и изаберите Измени> Обриши. Такође можете да притиснете тастер Делете. На тај начин ћете уклонити позадину остављајући само кружну слику.

4. корак: Ако снимите слику у овом тренутку, имаће додатну позадину око ње. Да би величина ваше слике била иста као у кругу, користите функцију аутоматског обрезивања. Односно, идите на Имаге> Цроп то Цонтент. Такође можете да кликнете десним тастером миша и кликнете на Слика> Обрежи на садржај.

Корак 5: Овај корак је веома важан. Морате да сачувате своју слику у ПНГ формату да бисте задржали транспарентност. Ако га спремите у ЈПГ или друге формате, вашој ће слици додати боју позадине. Када имате слику с прозирном позадином, можете је користити на врху било које слике. Изгледаће као да је део слике.

Да бисте сачували у ПНГ формату, идите на Датотека> Извези као. Сачувај наставак као. пнг.

3. метод: Налепите као нову слику

Ако вам горња метода звучи заморно, постоји и једноставан начин за одржавање позадине прозирном кружне слике.

Ево следећих корака:

Корак 1: Једном када одаберете подручје помоћу алата Еллипсе, кликните десним тастером миша на њега и идите на Едит> Цопи.

Корак 2: Десном типком миша поново кликните на исту слику и одаберите Едит> Пасте ас> Нев Имаге. Такође можете да користите пречице Схифт + Цтрл + В (Виндовс) и Схифт + Цомманд + В (Мац).

То ће отворити вашу кружну слику с прозирном позадином. Сада све што требате учинити је сачувати у ПНГ формату користећи Екпорт> Саве ас.

како затворити покренуте апликације
Такође на Гуидинг Тецх

Како обрезати слику у облику круга у Боји 3Д

Опширније

Иди около

Заокружене слике имају неколико предности. Они се могу користити на друштвеним мрежама као слике профила. Са прозирном позадином, можете их ставити на врх било које слике што јој даје карактеристичан изглед. У ГИМП-у можете обрисати округли одсечени део и заменити га новом сликом.

Следеће: Слојеви чине важан део манипулације сликом у ГИМП-у. Ево како их користити у ГИМП-у.