banner

Гоогле Цхроме начин госта нуди савршено средство за омогућавање другима да прегледавају интернет на вашем рачунару. Међутим, и даље има исте замке повезане с режимом без архивирања. Једноставно нећете знати шта су ваши гости припремили јер прегледач брише све трагове активности прегледавања по изласку из гостујућег начина. То је разлог за забринутост, посебно ако имате децу у близини.

Дакле, само онемогућавање начина Инцогнито у Цхромеу неће га смањити, посебно ако желите стално да држите картицу на активностима прегледавања на рачунару. Срећом, релативно је лако искључити и Гуест мод у Цхроме-у. Дакле, без икаквих додатних покуса, да проверимо како то мозете урадити и на Виндовс и на мацОС-у.

Онемогућите прегледавање гостујућег начина Цхроме у Виндовс-у - наредбени редак

Ако користите Цхроме у оперативном систему Виндовс, морате да креирате унос у регистру од нуле да бисте онемогућили режим госта. Али уместо да зароните у уређивач регистра и то радите ручно, постоји много бржи начин који укључује навођење самог оперативног система да креира кључ помоћу конзоле Цомманд Промпт.

Белешка: Ако више волите да користите уређивач регистра за креирање потребног кључа регистра, пређите на следећи одељак доле.

Започните притиском на Виндовс-С да бисте покренули Виндовс претрагу. Укуцај командна линија у поље за претрагу, а затим кликните на дугме Покрени као администратор да бисте покренули командну линију конзоле са администраторским привилегијама.

Унесите (или копирајте и залепите) следећу команду (померите се до крајње десно) у конзоли наредбеног ретка, а затим притисните тастер Ентер: РЕГ АДД ХКЛМ СОФТВАРЕ Полициес Гоогле Цхроме / в БровсерГуестМодеЕнаблед / т РЕГ_ДВОРД / д 0

Изађите из Цхроме-а, а затим поново покрените рачунар. Поново покрените Цхроме и кликните на свој профил - више нећете наћи могућност да отворите наведени прозор гостујућег начина. Остале методе за отварање Цхроме-а у гостујућем режиму такође неће радити.

Белешка: Приметићете поруку „Вашим прегледачем управља ваша организација“ на страници Цхроме подешавања након што сте онемогућили режим госта. Ово неће утицати на искуство прегледавања Цхроме-а ни на који други начин.

Ако касније желите поново омогућити прегледавање гостујућег начина у Цхроме-у, морате избрисати унос регистра који сте претходно креирали. Да бисте то учинили, упишите (или копирајте и залепите) следећу команду (померите се скроз удесно) у конзолу наредбеног ретка са административним привилегијама, а затим притисните тастер Ентер:

 РЕГ ДЕЛЕТЕ ХКЛМ СОФТВАРЕ Полициес Гоогле Цхроме / в БровсерГуестМодеЕнаблед / ф 

Не заборавите да поново покренете рачунар. У супротном, нећете видети промену која се одражава на прегледачу.

казеологија пиксела 2 кл
Такође на Гуидинг Тецх

Топ 5 менаџера за проширења за Гоогле Цхроме

Опширније

Онемогућите прегледавање гостујућег начина Цхроме у Виндовс-у - Уређивач регистра

Ако желите да користите уређивач регистра да бисте онемогућили режим госта у Цхроме-у, следећи кораци у наставку требало би да вам помогну у томе.

Корак 1: Притисните пречицу Виндовс Кеи + Р да бисте отворили оквир Рун. Следеће откуцајте регедит у поље за претрагу, а затим кликните на дугме У реду да бисте покренули уређивач регистра.

Корак 2: Уметните следећу путању у адресну траку уређивача регистра, а затим притисните Ентер:

 ХКЕИ_ЛОЦАЛ_МАЦХИНЕ СОФТВАРЕ Политике Гоогле Цхроме

3. корак: Изаберите мапу са ознаком Цхроме на левој страни навигацијског окна прозора Регистри Едитор. Затим десним кликом миша кликните празно подручје на десној страни прозора, покажите на Ново, а затим кликните на ДВОРД (32-битну) вредност.

4. корак: Именујте новостворену регистрацију - БровсерГуестМодеЕнаблед.

Корак 5: Двокликните унос регистра у БровсерГуестМодеЕнаблед. У поље испод Подаци о вредности унесите вредност 0, а затим кликните на дугме У реду. Изађите из уређивача регистра.

Поново покрените рачунар, а затим покрените Цхроме. Гостујући режим треба да буде онемогућен.

Ако желите да поново омогућите режим госта, једноставно идите на исту локацију у оквиру уређивача регистра као и пре, а затим обришите регистрацијски кључ БровсерГуестМодеЕнаблед. Поново покрените рачунар да бисте применили промене.

разлика између правог и почетног студента
Такође на Гуидинг Тецх

#хром

Кликните овде да бисте видели нашу страницу са хромираним чланцима

Онемогући прегледавање гостујућег начина Цхроме на Мац-у

Онемогућавање гостујућег начина у Цхроме-у на Мац-у прилично је једноставно. Једноставна наредба мацОС Терминала требало би вам помоћи да посао обавите у рекордном року.

Започните притиском на Схифт + Цмд + У пречац да бисте отворили фасциклу Утилитиес на вашем Мац-у. Затим двапут кликните Терминал.

Унесите мацОС Терминал следећу наредбу, а затим притисните Ентер:

 задане вредности пишу цом.гоогле.Цхроме БровсерГуестМодеЕнаблед -боол фалсе 

Присилно напустите Цхроме, а затим га поново покрените. Кликните на свој профил и сматраћете да је режим госта онемогућен.

Ако желите да поново омогућите режим госта, упишите сљедећу наредбу у прозор терминала, а затим притисните тастер Ентер:

 задане вредности пишу цом.гоогле.Цхроме БровсерГуестМодеЕнаблед -боол труе

Обавезно изађите и поново покрените Цхроме да бисте применили промене.

Такође на Гуидинг Тецх

Топ 5 проширења Цхроме-а за блокирање елемената странице

Опширније

Није добродошао

Ако другима сурфујете у гостујућем режиму, неће бити добро ако желите да знате за шта се ваш прегледач користи. Много је боље креирати више корисничких профила које ћете затим лако пратити, мада корисници увек могу ручно избрисати податке претраживања. Без обзира на то, онемогућавање гостујућег начина (заједно са режимом без архивирања) заиста иде дугим путем ка решењу фактора практичности неограниченог приватног прегледавања веба.

ипхоне сигнал апп ипхоне

Следеће: Да ли се уморите од употребе Цхроме-а у мрачном режиму? Ево како то онемогућити на Виндовс и мацОС-у.