banner

Ушли сте у Систем Преференцес на вашем Мац-у јер сте желели да уредите Аутоматско пријављивање подешавања. Можда желите да се ваш Мац аутоматски пријављује и учитава свој доцк и позадину при покретању, без заустављања између. Проблем је када покушате да учините управо то, могућности за Аутоматско пријављивање су потпуно сива.

Из било којег разлога, омогућавање аутоматске пријаве на Мац рачунару је мало компликовано зависно од неколико других поставки. Срећом, постоје решења да се ово питање реши тако да Аутоматско пријављивање подешавања више нису сива.

Проблем иЦлоуд

Чини се да је најчешћи проблем који спречава аутоматско пријављивање на Мац рачунару ваша иЦлоуд лозинка која је све више играла већу улогу у безбедности на ОС Кс и иОС уређајима. Ако користите најновију верзију ОС Кс, имате могућност да се пријавите на свој рачунар помоћу иЦлоуд лозинке, уместо стандардне корисничке лозинке локално смештене на вашем Мац-у.

Аппле не дозвољава аутоматско пријављивање ако се одлучите пријавити са иЦлоуд лозинком. Није јасно зашто, али постоји лако решење, а то је да се једноставно пребаците на локалну лозинку за пријаву, чак и ако је иста као иЦлоуд лозинка.ип адреса за преглед Виндовс 10

Да бисте то урадили, идите на својеСистем Преференцес и изабериКорисници и групе. Пре него што кренете напријед, кликните на закључавање у доњем лијевом куту и ​​унесите административну лозинку да бисте уредили овај одјељак. Ако кликнетеОпције за пријаву на бочној траци требали бисте провјерити да није само тако Аутоматско пријављивање подешен наВан али је такође потпуно сива

Затим кликните на корисника на кога се желите аутоматски пријавити. Кликните наПромени лозинку... Ваш Мац треба да вас обавести да користите иЦлоуд лозинку, тако да ако промените лозинку каква је, лозинка ће се променити на иЦлоуд сервисима. Искључите ово изборомКористите засебну лозинку ... уместо тога.

Попуните образац да бисте користили засебну лозинку за пријаву. Ово ће бити ваша нова лозинка за пријаву за ваш Мац, док ваша иЦлоуд лозинка остаје нетакнута.

Савет: Ваша засебна лозинка за пријаву може бити тачна лозинка коју сте користили са иЦлоуд или наставите да користите са иЦлоуд. Само унесите исту лозинку и сачувајте је. И даље ће бити сачувано локално и технички одвојено од иЦлоуда, али то је једна мање лозинка коју треба да запамтите.

Вратите се назадОпције за пријаву када сте сачували нову лозинку. Ако Аутоматско пријављивање више није сиво, готови сте! Кликните падајући мени да бисте одабрали корисника. Ако је опција још увек недоступна, прочитајте друго вероватно решење.

Проблем ФилеВаулт

ФиреВаулт је метода уграђена директно у ОС Кс за шифрирање свих података на вашем Мац-у. То функционира тако што захтијева засебну лозинку од ваше пријаве, тако да ако лопов некад изгуби или украде, приступ шифрираним подацима би био лош за лопова, а да не знате све лозинке.

Могуће је да се и даље не можете пријавити након што на Мац рачунару онемогућите пријаву у иЦлоуд, то је зато што сте укључили ФиреВаулт. Аппле не дозвољава аутоматско пријављивање док је омогућен поступак шифровања. Ако поставите приоритет овом додатном нивоу сигурности над аутоматским пријављивањем, можда бисте требали оставити овај какав је.

Иначе је искључивање ФиреВаулта неопходно за омогућавање аутоматске пријаве. Иди наСистем Преференцес и кликнитеСигурност и приватностИзабратиФиреВаулт картицу при врху, а затим изаберитеИскључи ФиреВаулт… На крају кликнитеИскључи шифровање. Ако ФиреВаулт тренутно шифрира податке, нећете га моћи искључити док се поступак не доврши.

Ако се вратите наКорисници и групе оделите системске поставке и изаберитеОпције за пријаву Још једном, то бисте требали видјети Аутоматско пријављивање је сада омогућено. Изаберите корисника из падајућег менија и унесите лозинку за довршавање.