banner

Удаљена радна површина је била једна од битних карактеристика Виндовса још од времена Виндовс КСП која је оплемењена новијим верзијама. Иако ова карактеристика није толико популарна међу просечним корисницима и сматра се више професионалном функцијом, то је лепо средство за све који морају истовремено да контролишу више рачунара на мрежи или чак и за некога ко мора да пружи техничку подршку удаљеним пријатеља или породице и треба да преузме контролу над својим рачунаром.

Сада, уз подршку за таблете у оперативном систему Виндовс 8, употреба удаљене радне површине ће вероватно порасти. Свако ко је власник Виндовс таблета може се повезати са својим кућним или канцеларијским рачунаром са било које локације под условом да има интернетску везу.

Дакле, пре него што се позабавимо начином стварања везе са удаљеном радном површином на оперативном систему Виндовс 8, прво ћемо погледати како можемо да омогућимо функцији да дозволи долазну везу.

Омогућавање удаљене радне површине у оперативном систему Виндовс 8

Корак 1: Отворите управљачку плочу оперативног система Виндовс 8 и кликните на Систем и безбедност док прегледате Цонтрол Панел у режиму Цатегори. У систему и безбедност кликните на Омогући даљински приступ под Систем да отворите Систем Пропертиес.

гусарски залив спор

Ако вам је драго да користите оквир Рун, можете покренути СистемПропертиесРемоте.еке наредба за директно отварање Својства система.

Корак 2: Идите на картицу Ремоте у Систем Пропертиес, провјерите радио дугме Дозволите удаљене везе са овим рачунароми кликните на Дугме за примену.

3. корак: Ако користите рачунар у режиму уштеде енергије и рачунар прелази у стање мировања или хибернације када се не користи, Виндовс ће од вас тражити да промените конфигурацију у Виндовс Повер Оптионс (Опције напајања напајања). Ово ће осигурати да имате бежично повезивање док сте у средини удаљене везе.

То је све, сада можете да користите удаљену радну површину са било којег рачунара да бисте се повезали са својим Виндовс 8 уређајем.

Закључак

Тако можете активирати удаљену радну површину на својим Виндовс 8 уређајима да бисте омогућили долазни захтев за даљинско повезивање. Сада проверите наш следећи пост где вам показујемо како се користи Виндовс 8 за покретање везе на удаљену радну површину помоћу апликације Виндовс 8 Метро. Надамо се да ће вам ова два поста помоћи да удобно радите са удаљеном радном површином у оперативном систему Виндовс 8.