banner

Сигурно сте приметили током прегледавања Интернета да се веб странице крећу према горе или доле обично три линије истовремено. Ово понашање померања можете приметити када користите један зарез точкића миша или један ход на тастатури на тастатури.

Иако то није озбиљан проблем, увек постоји шанса да бисте се нервирали и изгубили концентрацију читајући дугачки чланак. Желите да помицање буде глатко, зар не?

О глатком скроловању смо већ говорили када смо вам показали како да га активирате / деактивирате на Фирефоку. Генерално, ова функција се испоручује са готово свим прегледачима тамо. Нажалост, он још увек није уграђен у Цхроме. Не брините, доступан је као званичан експеримент и ми ћемо вам помоћи да схватите како да га укључите.Гоогле експерименти: Погледајте наш пост о цоол експериментима са Гоогле-а на Цхроме-у који демонстрирају веб технологију. Заиста су занимљиви.

траке са алаткама за фирефок

Кораци за активирање неометаног померања на Цхроме-у

Као што смо већ рекли, глатко померање на Гоогле Цхроме-у је експериментална функција и није подржано против било каквих кварова. Ево одрицања од Гоогле-а.

Корак 1: Морате да приступите скривеној Цхроме страници помоћу једног од њених цхроме: // УРЛ адреса. Укуцај хром: // заставе на Цхроме-овој адресној траци и притисните Унесите.

Корак 2: То ће отворити Цхроме-ову страницу експеримената. Помичите се према доље док не наиђете на опцију за Лагано скроловање.

3. корак: Да бисте омогућили експерименталну имплементацију несметаног померања, кликните на Омогући. Када то учините, хоризонтално окно ће се појавити на дну прегледача. Кликните на читање дугмета Поново покрените тако да се Цхроме поново покреће и промене ступају на снагу.

На основу навика прегледавања, можете примијетити или не примијетити неку разлику у понашању прегледача након омогућавања функције. Али када једном уђете у читање неког чланка и коришћење листа, сазнаћете шта то значи.

докумената који иду у десктоп апликацију

Супер савјет: Гоогле цхроме: // УРЛ-ови су врло слични Фирефок-у о: цонфиг подешавањима. На овим местима можете открити мноштво скривених функција. Можете се играти са њима док пазите да ништа не покварите.

Смоотх Сцролл Ектенсион

Смоотх Сцролл је пристојна алтернатива коришћењу експерименталне функције на Цхроме-у. То је проширење и иако није доступно у веб продавници, може се инсталирати следећи трик у овом чланку - приморати на инсталацију екстензија и спољних скрипти на Цхроме-у.

Смоотх Сцролл нуди страницу са подешавањима на којој можете дефинисати број сличица кадрова, време анимације и корак корака. По жељи можете да примените подешавања и за померање миша или тастатуру. Ево прегледа странице са подешавањима.

Закључак

Иако је Гоогле мало закаснио са укључивањем ове функције, сигуран сам да ће се она једног дана ставити под страницу поставки. До тада користите експерименталну функцију и олакшајте се удобности или нам реците да ли више волите да користите додатак Смоотх Сцролл. Ево једноставнијег скроловања на Цхроме-у!

Кредитна слика: Род Сенна