banner

Већина вас мора барем једном у животу наићи на везе магнета. Најчешће се користе за преузимање торрента са интернета, што је популаран начин за дељење датотека. Такође су познате и као адресе магнета.

Разлог зашто су толико популарни је тај што те везе можете копирати и залепити у обичан текст готово било где, попут маилова, текстуалних порука и веба. То олакшава дељење датотека у П2П окружењу. Такође, нема потребе за смештањем битторрент датотека на сервер.

Зашто магнетне везе

Магнетне везе су сигурније и уклањају потребу за хешингом појединачних датотека како би се заштитиле од цибер претњи. Тхе. торрент датотека садржи УРЛ праћења, имена датотека које треба преузети и хасх код.

Магнет веза ће у основи уклонити посредника и повезати вас директно са извором користећи хасх код. Ваш торрент клијент ће користити овај хасх код како би пронашао вршњаке који преносе потребне датотеке. Нема потребе да преузмете торрент датотеку или чак трацкер. Ово штеди пропусност хостинг странице као и кориснике. Ситуација „вин-вин“.

Једном када кликнете на магнетну везу, Цхроме би требао моћи да анализира хасх податке и отвори их у вашем заданом торрент клијенту. Проблем настаје када Цхроме одбије да препозна везу магнета и врати грешку. Сада не можете преузети датотеке које деле пријатељи и вршњаци.Такође на Гуидинг Тецх

Како дијелити датотеке било које величине на мрежи креирајући приватну торрент датотеку у уТоррент-у

Опширније

Подешавања садржаја

Пошто се овде бавите садржајем, погледајте да ли су поставке садржаја вашег Цхроме прегледача правилно постављене. Кликните на икону менија на било којој картици Цхроме и изаберите Подешавања.

апликација за фокус фотографије

Дођите до самог дна странице да бисте пронашли дугме Напредно. Кликните на њу да бисте открили још опција.

Први наслов требало би да буде приватност и сигурност. Испод њега пронаћи ћете Подешавања садржаја.

Тражите опцију Руководиоци у којој ћете „дозволити веб локацијама да траже да постану подразумевани руковаоци протокола (препоручено)“.

Кликните на њу и уверите се да је опција укључена. Ако јесте, видећете је у плавој боји, а ако није, тада ће бити засивљена.

Ово подешавање у основи говори Гооглеу да зове и рукује потребним протоколима, магнетним везама у нашем случају и аутоматски га повеже са исправним програмом, у мом случају БитТоррент. Можда користите неки други торрент клијент попут Вузе који је цоол.

Ако је подешавање искључено, потребно је да га укључите и посетите торрент хостинг локацију која нуди опцију магнетне везе. Кликните на једну од веза магнета да бисте видели да ли ће Цхроме аутоматски отворити БитТоррент. Можда ће проћи неколико секунди, зато се још увек не паничите.

Ако Цхроме не ради како је планирано или је поставка подразумевано укључена, али Цхроме се и даље не игра лепо магнетним везама, мораћете да ископате дубље у подешавањима регистра система Виндовс.

Такође на Гуидинг Тецх

Флуд вс тТоррент вс уТоррент: Који је најлакши торент за Андроид?

Опширније

Уређивање регистра

Понекад се може јавити грешка која каже да „у овој датотеци није повезана апликација“. Зашто се то дешава ако сте већ инсталирали торрент клијент?

То се дешава зато што Цхроме или Виндовс нису у стању да открију праву апликацију за посао. Не успева да повеже магнетну везу са торрент клијентом. Дух.

Кликните на Вин + Р да бисте отворили командни редак покретања. Овде можете да унесете бројне команде које ће вам помоћи да управљате рачунаром. У поље ћемо унети 'регедит'.

Ово ће отворити уређивач регистра у новом прозору. Сада морате доћи до следеће локације датотеке.

Рачунар ХКЕИ_ЦЛАССЕС_РООТ магнет љуска отвори команда

Погледајте нижи снимак екрана да бисте боље разумели структуру мапе. Можда ћете овде морати много да се крећете.

У десном окну видећете колону Подаци који ће показати комплетну путању директорија БиТторрент клијента. Ваш задатак овде је да осигурате да БитТоррент клијент борави у истом директорију који видите овде. У мом случају мора бити овде:

Ц: Корисници а АппДата Роаминг БитТоррент БитТоррент.еке

Примјетите. еке на крају? То значи да се повезује са извршном датотеком која би требало да се покрене када је то потребно. Занемарите случајни низ текста након тога. Сада отворите Ц погон у новом прозору и започните поступак бушења. Притисните Вин + Е да бисте директно отворили Мој рачунар.


У случају да се ваш торрент клијент налази у другој мапи, мораћете да уредите унос регистра у колони Наме. Изаберите Дефаулт под Наме и изаберите Модифи да бисте могли да промените хијерархију директорија која би се требала повезати са извршном датотеком вашег торрент клијента (.еке формат).

Имајте на уму да случајни низ кључева на крају треба остати нетакнут. Ту је с разлогом. Морате само да промените структуру мапе и сачувате.

Вратите се на торент место по вашем избору у Цхроме-у и покушајте поново да отворите везу магнетима. Сада би требало да ради.

алт картица не приказује претпреглед

Закон Атракције

Иако већина веб локација за торренте нуди обје опције, преносиву торрент датотеку и магнетну везу, Пиратебаи је недавно најавио да ће потпуно прекинути хостинг торрент датотека. То, по мом мишљењу, значи промену коју ће остатак интернета постепено усвојити и са добрим разлогом.

Због тога је још важније исправити грешку магнетне везе у Цхроме-у. Уверите се да све функционише како треба.

Следеће: Користите ли уТоррент на радној површини? Желите ли је даљински контролисати помоћу Андроид паметног телефона? Кликните на доњу везу да бисте сазнали како можете да управљате уТоррентом из било ког света.