banner

Најновији модел МацБоок-а који је представљен пре неколико недеља, укључујући Аппле Ватцх, садржи потпуно нови метод уноса заснован на додиру, назван Форце Тоуцх. Ово је Аппле о којем говоримо и скоро све ново из њихових Р&Д центара одушевљава све око себе. Функција Форце Тоуцх имплементирана је на МацБоок трацкпад заједно са екраном Аппле Ватцх. Сензори на овим новим уређајима детектују када вршите притисак док га додирнете и различито реагирају када их додирнете нормално.

хк тривиа за андроид

Аппле ће можда бити спреман да ту функцију имплементира на следећој групи иПхоне уређаја, где ће Форце Тоуцх бити алтернатива дугом притиску који данас имамо. Све што је потребно је посебан Аппле хардвер.

Али за љубитеље Андроида, МохаммадАГ, познати програмер, имплементирао је трик без употребе посебног хардвера и ту функцију можете користити пред било којим иПхоне корисником. Све што вам је потребно од телефона је роот приступ са инсталираним Кспосед Фрамеворк-ом. Зато хајде да проверимо модул и тестирамо његове карактеристике.

Инсталирање Систем Виде Форце Тоуцх на Андроид

За почетак преузмите и инсталирајте Систем Виде Форце Тоуцх са Кспосед Репо. Једном када је модул инсталиран, активирајте га и поново покрените уређај. Тренутна верзија је стабилна, али програмер није сигуран да ли ће апликација радити на свим уређајима. Не постоји листа подржаних уређаја које пружа програмер, тако да ћете морати да се инсталирате и проверите да ли тренутна верзија ради за вас.

Апликација функционише тако што израчунава површину која се користи на екрану док је додирнете и кретање телефона помоћу акцелерометра за одређивање померања телефона у случају присилног додира. Оба ова сензора присутна су на скоро свим уређајима са паметним телефонима, па су шансе да апликација ради за вас прилично велике.

Подешавање присилног додира

Након што инсталирате и активирате модул, покрените га. У апликацији ће се тражити да калибрирате додир притиска, па ћете морати да притиснете дугме најмање 3 пута да бисте забиљежили просечну вредност.

како очистити кеш меморије

Након што то учините, можете тестирати додир притиском у пољу за тестирање и он ће вам рећи када притиснете или урадите уобичајени додир на телефону. Након калибрације вредности, поново покрените уређај да би систем промена био широк.

Након поновног покретања, дуга геста куцања на вашем Андроид-у биће замењена Форце Тоуцх. Кад год притиснете екран телефона мало јаче него иначе, видећете дугуљасти мени. Колико времена можете уштедјети само неколико секунди сваког додира, али оно што ме је заиста узбуђивало је могућност да добијем иПхоне функцију чак и прије корисника иПхонеа.

запањујући хд позадине

Сада, као што сам већ напоменуо, апликација можда неће радити на свим уређајима, али то не би требало да буде разлог за деинсталирање апликације. Дуга акција притиска и даље ће радити на телефону и можете да задржите апликацију само тако да можете пратити будуће исправке које би могле да раде на вашем уређају.

Закључак

Форце Тоуцх, по мом мишљењу, није ништа револуционарно. Не штеди ни неколико минута на крају дана. Једино је што се нешто променило и корисници су узбуђени због тога. Зато користите апликацију док узбуђење траје и присилно додирните екран да бисте добили функцију дугог притиска. Само припазите да у току поступка не оштетите екран јер је то само решење, а не баш хардверска функција.