banner

Недавно смо разговарали о томе како можете да увезете и извозите ознаке из различитих прегледача. Овај поступак, иако једноставан и лаган, захтева много времена посебно ако често користите више прегледача.

Решење овог проблема је у погледу. Овај алат омогућава синхронизацију маркера у различитим прегледачима. Лако можете да синхронизујете све маркере преко Фирефока, Интернет Екплорера, Гоогле Цхроме-а и Сафарија. Ксмаркс чува све маркере у корисничком налогу, а оне смештене маркере се синхронизују у прегледачима.

Синхронизација са обележивачима значи ако сте унели промену у обележивачима у било ком прегледачу, она се појављује и на другом прегледачу када користите алат за синхронизацију.

За синхронизацију ознака између различитих прегледача морате инсталирати Ксмаркс екстензију у све прегледаче које користите. Ксмаркс нуди додатке за Фирефок, Цхроме, Интернет Екплорер и Сафари.

У прегледнику Фирефок идите на Алатке> Аддонс> Гет Аддонс. Потражите Ксмарк, инсталирајте га и поново покрените прегледач. Такође можете директно да одете на страницу додатака Ксмаркс и да је инсталирате одатле.

Након поновног покретања Фирефока Идите на алате> Ксмаркс опција. Кликните на дугме Даље (Следећи) и то ће вас позвати да се пријавите на страницу. Изаберите опцију „Креирај налог за мене“ и кликните на дугме Даље.

како фацебоок предлаже људе које можда познајете

Сада се пријавите на Ксмарк попуњавањем корисничког имена, адресе е-поште, поље лозинке и кликните на дугме Даље.

Једна од најкориснијих карактеристика Ксмарк-а је та што такође омогућава синхронизацију лозинке. Сигурну синхронизацију лозинке можете омогућити одабиром опције „Да“. Кликните на дугме Даље.

Сада унесите ПИН који сте добили у тренутку регистрације. Ради обезбеђења не делите овај ПИН ни са ким.

Изаберите начин на који желите да се бавите претходним подацима сервера и рачунара. Податке на серверу можете спојити са подацима на рачунару ако желите да имате старе обележиваче и лозинке на вашем тренутном рачунару.

Ваши подаци (обележивачи и лозинка) ће почети да се синхронизују. Сви подаци на серверу ће се појавити на вашем рачунару и обрнуто. Добићете обавештење о успешној синхронизацији обележивача и лозинке.

КСМаркс проширење је такође доступно за Гоогле Цхроме (Бета верзија), Интернет Екплорер и Сафари прегледач. Лако можете да синхронизујете све маркере у сва четири претраживача. Основни кораци за синхронизацију маркера су слични за све прегледаче.

Ако сте корисник Цхроме-а, онда можете да инсталирате Цхроме проширење у бета верзију Цхроме-а.

Све своје маркере можете видети ако се пријавите на веб локацију Ксмаркс. Такође можете да прегледате и обришете ознаке, делите ове маркере са другим корисницима путем е-поште.

Идите на Ксмаркс и инсталирајте одговарајуће проширење за ваш прегледач.