banner

С времена на време видели смо много начина помоћу којих директно преносимо датотеке са једне услуге складиштења у облаку у другу са наших рачунара. Међутим, постоје случајеви када ћете можда требати хитно пренијети датотеку с једне услуге на другу и можда ћете имати свој Андроид у џепу да вам помогне.

Дакле, данас ћемо видети сву нову апликацију под називом Раинбов помоћу које можете пребацити своје датотеке између услуга складиштења у облаку директно са свог Андроид уређаја. Ипак, пре него што почнемо, морам рећи да је апликација у раној фази развоја, а функционалности су врло основне. Иако је програмер обећао невероватне карактеристике у наредним издањима.

Раинбов за Андроид

Након што инсталирате апликацију, она ће вам приказати листу добављача услуга у облаку које можете да конфигуришете. Куцните на оне које ћете користити и унесите своје вјеродајнице за пријаву за пријаву. Од вас ће се тражити да прихватите одређена одобрења за администрацију датотека за успешно повезивање услуге.

Како можете да конфигуришете више налога истог сервиса, обавезно користите јасан псеудоним налога како бисте избегли нејасноће.



како блокирати злонамјерни софтвер на андроиду

Тренутно апликација подржава Битцаса, Бок, Дропбок, Гоогле Дриве, Погоплуг, ОнеДриве (раније СкиДриве) и СугарСинц. Програмер тренутно спроводи анкету на КСДА форуму ради укључивања нових услуга по избору корисника у будуће верзије.

Након што конфигуришете све налоге којима желите да управљате помоћу апликације, отворите Пренос података картицу за управљање датотекама.

Пронаћи ћете све рачуне које сте конфигурисали на картици Пренос података. Пронаћи ћете и одељак који се зове Локално и можете управљати локално похрањеним подацима вашег телефона у овом одељку. Додирните било који од облачних налога да бисте видели све директоријуме и датотеке у њему. Апликација ипак не подржава гледање датотека. Нећете моћи ни да видите сличице датотека по том питању.

Апликација за време екрана не ради

Када додирнете било коју од датотека, добит ћете само две опције и то је Копирајте и избришите. Опција брисања преместиће датотеку у смеће на мрежи и ослободиће ваш простор на цлоуд уређају, док ће опција копирања датотеку копирати у међуспремник уређаја.

Сада све што можете учинити је да залепите датотеку на било који други сервис у облаку који сте конфигурисали на свом уређају. Ако желите да сачувате датотеку у унутрашњу меморију смартфона како бисте јој могли да приступите ван мреже, само је сачувајте у локалној меморији. Ваше датотеке ће бити пренете из изворне услуге на одредиште.

Рад апликације - Биљешке

Има неких ствари које треба напоменути о апликацији. Раинбов нема било који посреднички сервер за преузимање и пренос датотека и ваш паметни телефон постаје тачка контакта између служби.

На неки начин је заштићен и ниједна ваша лична датотека није изложена услузи треће стране, али то такође значи да апликација користи вашу мрежну везу за пренос датотека и самим тим вас кошта личну пропусност. Због тога је препоручљиво користити Ви-Фи везу, уколико није крајње неопходно.

Закључак

Тако да можете лако пренијети датотеке са једне услуге у облак на другу и све док немате ограничење података на својој вези, нема ограничења у броју датотека које можете да пренесете помоћу апликације. Међутим, апликација исправно подржава само један пренос датотека истовремено, а групна обрада датотека / мапа није доступна. Такође, апликација долази само у бесплатној верзији са огласима без могућности надоградње на премију и уклањања огласа. Све у свему, ово вреди пуцати.

Кредит за горњу фотографију: ФутУнБеидл