banner

За многе веб странице којима свакодневно приступимо, менаџери лозинки и алати за аутоматско попуњавање делују као добра. Они памте наше податке о пријави и испуњавају их где год је потребно. Али забрињавајућа рањивост утврђена је у менаџерима лозинки, што може довести до губитка драгоцених података.

Паметни оглашивачи пронашли су начине да искористе ову рањивост и сасвим је могуће да су ваши подаци већ код њих. Прво што треба да урадите овде је да онемогућите аутоматско попуњавање и ми ћемо вам рећи како то можете да урадите у прегледачу Цхроме. Такође прочитајте: Топ 10 Андроид апликација које ће вам помоћи да сачувате своје новогодишње резолуције

Искључите аутоматско попуњавање у Цхроме-у

Иако је за Цхроме доступно неколико алата за аутоматско попуњавање, његова интегрисана функција за аутоматско попуњавање широко се користи.

Упркос чињеници да је Цхроме развио Гоогле, он је и даље рањив и док се не објави исправка, било би боље искључити функцију аутоматског попуњавања. Ево како то можете учинити.

Корак 1: Кликните Мени тастер који се налази у горњем десном углу прозора прегледача. У падајућем прозору одаберите Подешавања да наставите.

Корак 2: На следећем екрану се померите до Напредно. Кликните Напредно и помакните се према доље и пронађите Подешавања аутоматског попуњавања картицу.

најбоље слушалице за теретану 2014

3. корак: Једном када кликнете на Подешавања аутоматског попуњавања отвориће се нови прозор. У том ће прозору бити сви ваши подаци. Можете га искључити окретањем дугмета за пребацивање које се налази испод Подешавања аутоматског попуњавања.

Ово би за сада требало да води рачуна о свим вашим бригама. Ако желите да будете још сигурнији у своју сигурност, можете ручно да избришете своје податке и уклоните све трагове из прегледача.

4. корак: Да бисте избрисали своје податке, изаберите било коју од сачуваних адреса. Кликните на дугме са три тачке поред њега и изаберите Избриши.

Такође прочитајте: Ово је изненађујуће најчешћа лозинка за 2016. годину

За и против Аутофилл-а

Модерни прегледачи су непотпуни без аутоматског попуњавања. Они се брину о пуно информација и помажу нам у бржем испуњавању образаца. То је разлог зашто су многи програмери других произвођача креирали самосталне апликације за обављање овог задатка.

Иако многи могу расправљати о томе да аутоматско попуњавање није тачно, сигурно има свој низ предности и недостатака.

Брже попуњавање података

Ако се детаљи исправно сачувају, било којој апликацији за аутоматско попуњавање потребно би мање од једне секунде да унесе податке на веб локацији, што би у супротном трајало неколико минута. Дакле, ако сте особа која тражи погодност, аутоматско попуњавање је дефинитивно добра ствар.

Функција аутоматског попуњавања се током времена много побољшала. Ако користите Гоогле Цхроме или било који други популарни веб претраживач, можете да сачувате огроман број опција за аутоматско попуњавање при чему се свака од њих покреће по потреби.

Помаже код понављајућих података

Други важан задатак који функција аутоматског попуњавања обавља је брзо попуњавање понављајућих података. Када се одјављујете на веб локацији за куповину, адресе за доставу и фактуре су исте. Али два различита поља морате да испуните одвојено. У таквим случајевима аутоматско попуњавање долази заиста корисно и посао обавите у року од неколико секунди.

То је само један пример из мноштва задатака које апликација за аутоматско попуњавање помаже корисницима да свакодневно обављају посао.

Складиштење података са више веб локација

Не само адресе, аутоматско попуњавање такође води рачуна о вашим лозинкама и детаљима корисника на многим веб локацијама. Ако мене питате, ја лично имам детаље за преко 60 различитих веб локација сачуваних помоћу аутоматског попуњавања.

Не користим све ове веб странице свакодневно, стога не осећам потребу да се сећам својих веродостојности. Употреба сличних акредитива је опција, али ни то не би било баш сигурно.

Такође Види: Како сакрити било коју апликацију на Андроиду или иПхонеу

Није довољно сигурно

Прије дана, био сам под утиском да је мој прегледач заиста сигуран и да су подаци које сам сачувао у њему сигурни. Али чињеница је да ваши подаци нису сигурни и да ће једноставна скрипта моћи да открије ваше податке на било којој веб локацији, а све захваљујући аутоматском попуњавању.

цитирајући мицрософт екцел

Спремање вјеродајница за пријаву помоћу лозинки је његов посао и то ће успјети. Међутим, корисници морају бити пажљивији.

Прегледници често праве грешке

Прецизност је још један параметар у коме је готово бескорисна. Под „готово“ мислим да се аутоматско попуњавање сјећа вјеродајница за пријаву, али то не чини кад је у питању попуњавање адреса и других информација, посебно ако сте сачували више адреса.

Опширније: Топ 10 ствари које треба урадити на новом Андроид телефону

Боље спречити него лечити

Кључно за безбедност је бити свестан и, чинећи то, лако можете спречити крађу драгоцених података. Док компаније раде на доношењу одрживог решења за овај проблем, можете предузети кораке попут оног који смо горе навели да бисте били сигурни.

Почивај, аутоматско попуњавање никад није представљало проблем и сигуран сам да би ускоро поново постао саставни део наших онлајн живота.

Прочитајте даље: Гурамо своју децу ка слепоћи, дигитално