banner

Када су у питању онлајн речници, Дицтионари.цом је вероватно најбољи у групи. Али кад је реч о онима на паметним телефонима, апликација Дицтионари.цом никада ме није импресионирала. За тражење дефиниције речи потребна је интернетска веза. За мене је идеја да се повежем на Интернет како бих само потражила значење речи звучала смешно. Шта ако је неко ван мреже или ван подручја покривања? Такође, ако сам повезан на мрежу на свом Андроид-у, једноставно бих користио Гоогле Нов уместо апликације.

Имајући у виду забринутост, у прошлости смо већ разговарали о две апликације за Андроид речник које подржавају референцу ван мреже. Иако обојица још увек раде сјајно, данас ћемо на листу додати име Дицтионари.цом апликацију за Андроид. Апликација има преко два милиона дефиниција и синонима што је чини једним од најбољих места на које се може позивати, али подршка мог мишљења за оффлине ажурирање је оно што је по мом мишљењу заиста вредило њене соли.

иоутубе аутоматска пауза

Коришћење апликације у офлајн режиму

Након што инсталирате најновију верзију апликације Дицтионари.цом или је надоградите из Плаи Сторе-а, први пут када јој приступите бићете обавештени да апликација сада ради ван мреже. Тада можете наставити и преузети додатне датотеке са сервера. Али проверите да ли сте повезани преко Ви-Фи везе пре него што започнете преузимање. Ако сте којим случајем прескочили поруку добродошлице за ажурирање за преузимање изванмрежног речника, то можете ручно да урадите из подешавања апликације

како израдити резервну копију историје цхат-а

Корисник може да нађе опцију за преузимање изванмрежног речника под Опција подешавања у левом менију клизања. Док преузимате садржај ван мреже, апликација не приказује траку напретка и не можете приступити ни било којем садржају. Али ако имате пристојну интернетску везу, неће проћи дуго.

Белешка: Апликација Дицтионари.цом иОС такође подржава режим рада ван мреже након ажурирања 01. октобра 2013. године, али је датотека додатних података интегрисана у саму апликацију преко Апп Сторе-а.

Након што преузмете речник за приступ ван мреже, видјет ћете значајно побољшање брзине. Сада када се апликација више не ослања на интернетску везу за основно упућивање, реч предлог и резултати ће се учитати брже него икад. Оно што овде треба напоменути је да док апликацију користите у офлајн режиму, можете да користите само Картица Дефиниције и синоними. За информације попут поријекла ријечи и њеног изговора морате бити повезани на Интернет.

велики подсетник

Закључак

Заиста сам импресиониран најновијим ажурирањем. Иако су функције апликације ограничене у ванмрежном приступу, не видим разлог за жалбу. Најчешће нам је потребна дефиниција речи, а апликација одговара на то да ли сте повезани на Интернет или не. Дакле, напријед, испробајте ново ажурирање и поделите са нама како вам се допало.