banner

У школским данима, помисао на писање бројева страница на Ворд документу који се користио за звоњење аларма у мојој глави. То је зато што нисам знао за то Уметни број странице одлика. Да, тешко је веровати да сам то радио ручно.

Време ми је постајало строже захтеве; попут приказивања бројева страница на само или само непарних страница, почевши од нумерисања са треће странице, без нумерирања на одабраним насумичним страницама итд. Почео сам да учим, а данас се могу играти са бројевима страница на више начина. Захваљујући кодовима МС Ворд Фиелд.

Данас ћемо се позабавити једном од многих ситуација и открити магију иза извршавања задатка. Видећемо како да прикажемо бројеве страница на само парним или непарним страницама.

Мало о кодовима поља

Кодови поља могу се користити за уметање динамичког садржаја у Ворд документ. Они су попут задржавања вредности које се мењају према алгоритму са одређеним референцама. Ако немате сазнања о овој теми, топло препоручујем да прочитате овај чланак од Мицрософта. А такође морате научити како да убаците кодове поља читајући ово.

Белешка: Увек створите заграде притиском Цтрл + Ф9 (то је најједноставнији и најбржи начин). Уметање заграде ће се третирати као уобичајени текст, а не кодови поља.Метод 1

Корак 1: Уметните празно заглавље или подножје на основу места где желите да се приказују бројеви страница. Да бисте то учинили, идите на Уметни -> Заглавље / Подножје |

Корак 2: Под Алати заглавља и подножја, Дизајн, проверавати Различите непарне и парне странице.

псп пдф читач

3. корак: Дођите до једне или парне или непарне странице на основу које странице желите да покажете бројеве (узећу непарне у овом примеру). Притисните Цтрл + Ф9 заједно. То ће показати пар коврчавих ременица ().

4. корак: Унутар заграда унесите код поља СТРАНА. Затим притисните Алт + Ф9 или Схифт + Ф9 за израчунавање и приказивање вредности кода.

Белешка: Схифт + Ф9 израчунава вредност одабраних кодова поља. Алт + Ф9 израчунава вредности свих кодова поља у документу.

2. метод

Прва метода је дефинитивно једноставнија и лакша од оне о којој ћемо разговарати. Али ово је важно јер ће се развити веће могућности кодова поља. То ће вам помоћи да учините више од парних / непарних бројева страница.

Корак 1: Уметните празно заглавље или подножје на основу места где желите да се приказују бројеви страница. Да бисте то учинили, идите на Уметни -> Заглавље / Подножје |

Корак 2: Креирајте ово поље (АКО (= МОД ((ПАГЕ), 2)) = 0 & куот;; (ПАГЕ) ') за бројеве на непарним страницама и (АКО (= МОД ((ПАГЕ), 2)) = 0 '(ПАГЕ)' & куот ';) за бројеве на парним страницама. Учините то корак по корак:

 1. Притисните Цтрл + Ф9 да бисте креирали спољни скуп коврчавих заграда
 2. Унесите ИФ унутра
 3. Притисните Цтрл + Ф9 да бисте отворили још један сет коврчавих заграда
 4. У њему упишите = МОД
 5. Отворите и затворите округле носаче
 6. Унутар округлих носача отворите још један сет коврчавих носача
 7. Упишите ПАГЕ у њу
 8. Затим, 2
 9. Вањске заграде које сте креирали у 3 оцените израз на 0
 10. Пратите са размаком, обрнутим зарезима, размаком, обрнутим зарезима
 11. Креирајте други код поља за ПАГЕ унутар жељених обрнутих зареза

3. корак: Притисните Алт + Ф9 да бисте израчунали. Имате резултат који сте желели.

Закључак

Не мислите да је ово занимљиво. Користио сам МОД да утврдим да ли је страница непарна или непарна. Истина показује вредност у првој обрнутој зарезу, а на лажној вредности из другог. Зашто не испробате друге сценарије које сам поменуо у почетку?