banner

Снапсеед је један од најсвестранијих алата за уређивање слика. А за многе од нас који себе идентификујемо као мобилне фотографе, то је можда благослов у прерушењу једноставно због разноликог скупа алата. Од примјене замућења позадине до потпуног уклањања позадина, ова апликација за уређивање слика има пуно трикова до рукаваца.

Све што треба је само стрпљиво стрпљење, и за трен ћете завршити са задивљујућом сликом. Оно што волим код овог алата је алат за подешавање слике који вам омогућава подешавање сваког аспекта слике. Што је још важније, можете да промените само одређени део слике, а остатак оставите тако. Да, то је свестрано.

Али овом врхунском алату недостаје једна основна карактеристика, а то је значајка воденог жига. А мобилни фотограф у вама то мора тако добро да разуме. Чињеница да морате да преузмете друге апликације за печатање воденим жигом је контрапродуктивна.

Након дугог копања, срећом, открили смо сјајан начин рада који вам омогућава да воденим жигом логотипа ваше компаније или вашег имена. Важно је да га једном поставите и да ћете бити поређени. У овој методи користићемо алат за двоструко излагање Снапсеед-а и прилагодити га мало према нашим потребама.

Кренимо!

Такође на Гуидинг Тецх

Снапсеед вс ПицсАрт: Поређење најбољих Андроид Пхото Едитора

Опширније

Коришћење логотипа као воденог жига на Снапсеед-у

1. корак: Конвертовање ПНГ слика у формат прихватљив за снимање

Проблем са Снапсеед-ом је што не можете да користите ПНГ слике као други слој у режиму Доубле Екпосуре. Опет, како се већина логотипа и водених жигова креира у ПНГ формату, то нас доводи у лепљиву ситуацију. Претварање ПНГ-а у ЈПЕГ је бесмислена ствар јер ће слика изгубити своја транспарентна својства.

Чак и ако сте успели у претворби транспарентне ПНГ слике у ЈПГ, Снапсеед вам не дозвољава да ту конвертирану датотеку користите као други слој.

Међутим, постоји сјајна заобилазница.

Све што требате је да отворите слику у Снапсеед-у и експортујете. Једноставно, види. На тај начин, Снапсеед ће вам омогућити да користите ову слику логотипа као водени жиг.

Корак 2: Примените водени жиг

Затим отворите слику у Снапсеед-у и извршите све потребне измене. Након што су све ваше измене довршене, идите на Алатке> Дупла експозиција.

Додирните икону Плус на дну. Сада ћете видети да је слика коју сте последњи пут сачували омогућена (док ће оригинална слика бити замагљена). Све што требате учинити је одабрати.

Друга слика ће се подразумевано поставити преко целе слике. Пинцх смањите величину. У исто време, повуците другу слику у један од углова.

Када завршите, додирните режим бленде (друга икона) да бисте видели који режим изгледа добро на слици. У мом случају користио сам Лигхтен. Овај режим не потамни (или посветли) оригиналну боју основне слике.

Затим додирните Опацити (трећа икона) да бисте водени жиг помешали са остатком слике. Само пазите да се оригиналне боје не промене.

Након финог додиривања, једноставно извезите фотографију и останите забринути (бар неки од њих) о томе да ће ваша креација бити уклоњена без вашег пристанка.

Коришћење текста као воденог жига на Снапсеед-у

Срећом, коришћење текста као водених жигова није тако компликовано као логотипи. А за разлику од већине алата, такође можете прилагодити непрозирност текста према вашем избору.

Да бисте додали текст, отворите Алати и изаберите Текст.

Након додавања текста, изаберите стил текста са доње траке. Уз то, такође можете да промените боју и стил текста преко два дугмета на дну.

Моји омиљени стилови су они који су на почетку листе. Минималистички у најбољем случају, а опет изгледају тако стилски.

Такође на Гуидинг Тецх

Како направити водени жиг у програму Мицрософт Ворд

Опширније

Бонус савет: Направите цоол водене жигове са прелепим бојама

Наравно, бели водени жиг или водени жиг са чврстом позадином изгледа добро, али није сјајно. Ако желите чудан логотип, добра вест је да Снапсеед такође омогућава да га дизајнирате. Све што вам треба је сјајна позадина и провидна слика са вашим логотипом. Обе ове комбинације стварају уредну малу слику.

Корак 1: Отворите слику коју желите као позадину у снимку Снапсеед. У мом случају сам узео ову слику која има цоол комбинацију црвене и зелене боје.

За појачавање боја можете користити и акцентски филтер.

Корак 2: Идите на Алати> Дупла експозиција и изаберите слику са логотипом као други слој. Затим отворите режим мешања, изаберите Даркен и гледајте како магија оживљава. Кључ добре позадине није да мењате непрозирност слике.

Додирните Готово да сачувате тренутне промене.

3. корак: Затим отворите Алати и изаберите Изрежи да бисте добро исецкали додатне ивице. Обрежите што је могуће ближе логотипу. Када завршите, сачувајте или извозите слику.

Сада, све што требате учинити је користити ову нову слику као водени жиг, као што је горе описано. Да, касније се мозес захвалити.

алатка за снимање екрана имгур
Такође на Гуидинг Тецх

#Пхото Едитинг Аппс

Кликните овдје да видите нашу страницу са чланцима за уређивање фотографија

Водни жиг слике прави пут

Слике водених жигова су можда један од најкориснијих начина да се слике заштите од крађе. Потребно је само мали транспарентан логотип или потпис на погодном месту, како бисте другима рекли да је слика заштићена ауторским правима, што значи да не могу да је уклоне без вашег одобрења.

А када у целој апликацији коју користите за уређивање можете обавити читав поступак, то вам помаже да уштедите вријеме, а такође и слику да поднесете додатне компресије. Хоћете ли користити ову методу? Да ли нам кажете ваше мисли у одељку коментара.

Следеће: Алат за двоструко излагање у Снапсееду има мноштво скривених функција. Прочитајте пост у наставку да бисте сазнали како слојити слике попут стручњака.