banner

Да бих обезбедио најбоље снимке заслона за све своје чланке, морам их обрадити помоћу неколико алата. До сада сам користио РИОТ за скупљање величина и компримовање фотографија и СнагИт-а за основне потребе напомена. Међутим, понекад када је платно на слици бело, морао сам да им додам обрубе како би изгледали мало презентније. Иако је био одличан алат, РИОТ је имао могућност додавања обруба слике. СнагИт је имао опцију, али то је требало урадити ручно за сваку појединачну фотографију.

како да обележите ИоуТубе видео записе

Јуче сам имао око 16 фотографија којима је била потребна граница и једноставно нисам био расположен за ручни рад. Мислила сам да би било боље ако искористим време да потражим алтернативу и уштедим оптерећење будућих конверзија. А ИрфанВиев је било моје прво и последње одредиште у потрази.

Већ смо видели свеобухватни водич за ИрфанВиев и данас ћемо видети како се помоћу опције алатке за пакетно претварање конвертира готово свака врста сликовних датотека без ограничења.

Након што се отвори ИрфанВиев, кликните на Датотека-> Батцх Цонверсион / Ренаме да отворите серијски претварач.Можете и да притиснете тастер хитне типке „б“ да бисте то учинили. Погледајмо сада број ствари које можемо учинити са ИрфанВиев конвертором серије.

Скупно претворити врсту слике и квалитет компресије

Основна ствар која се може учинити помоћу овог алата је промена врсте датотеке и компримовање квалитета излаза фотографија. Ова опција је лако доступна у основном режиму претварања серије и само је потребно да одаберете излазни формат слика. Можете чак да компресирате слике и смањите величину и општи квалитет фотографија.

Када завршите, додајте серију, поставите одредишни директориј и кликните на Дугме за покретање серије.

То је био пример једног од основних задатака који конвертор серија може да испуни. Погледајмо сада његове напредне опције.

Супер савјет: Погледајте како можете да уштедите пропусност тако што ћете групно компримовати фотографије пре него што их пошаљете на мрежу.

Батцх Ресизе Имагес

Коришћењем опције величине величине ИрфанВиев можете да промените величину слике било пружањем тачне ширине и висине слике или спомињањем умањења процента које желите да видите на обрађеним фотографијама. Прва метода може бити корисна када су све слике у групи исте димензије, док друга опција долази у обзир када су слике различите висине и ширине.

Када унесете само ширину или висину, алат аутоматски поставља одговарајућу вредност да би се сачувао омјер слике. Нова величина може бити у пикселима, центиметрима или инчима. Пре него што започнете конверзију слика, проверите опцију Користите напредне опције у прозору за конверзију серије.

како убрзати видео на Андроиду

Промена дубине боје

Понекад док претварамо слике мењамо дубину боје из праве боје у 256 или 16 битну боју само да бисмо смањили величину фотографије без промене њених димензија. ИрфанВиев батцх операција за промену дубине боје пружа значајку с дозом изврсности.

Корисник може не само да промени дубину боје у стандардну 256 или 16 битну боју, већ може да изабере из низа прилагођених боја да би добио најбољи резултат величине излазне датотеке.

Ротирајте и додајте границе

Такође можете ротирати фотографије помоћу режима серијског претварања. Једноставно провјерите одговарајућу опцију за ротирање слика и спремање поставки прије покретања серије. Могућност додавања обруба такође је присутна и њој се може приступити провјером ознаке Опција величине платна. У подешавањима величине платна одаберите боју позадине платна и изаберите величину обруба на свим странама.

емоји профиле пицтуре

Сам разлог за откриће ИрфанВиев серијског претварача био је коришћење опције обруба слике и верујте ми када кажем да је то најлакша опција да се то уради.

Супер савјет: Погледајте како можете аутоматски ротирати фотографије фотоапарата да бисте фиксирали оријентацију прије слања на веб.

Закључак

Дакле, на тај начин можете претворити готово све и све што је повезано са сликама користећи режим батцх претворбе у ИрфанВиев. Озбиљно, ИрфанВиев за бесплатан алат за уређивање слика је управо изванредан. Недостаје вам много ако то још нисте пробали. Стисни.