banner

Прошли су дани када су људи користили Блуетоотх или УСБ за пренос датотека. Сада се већина преноса датотека одвија путем друштвених мрежа попут ВхатсАпп-а, Фацебоока итд. Или помоћу Неар Фиелд Цоммуницатион (НФЦ) и Ви-Фи Дирецт.

Са Ви-Фи Дирецт можете делити датотеке између телефона и лаптопа. Много сјајних апликација за пренос датотека доступно је у Плаи Сторе-у, попут Ксендер, СХАРЕит, Запиа итд.

Ксиаоми је недавно представио своју апликацију за пренос датотека у Плаи Сторе-у. Иде под именом СнапСхаре / Ми Дроп - Датотека за пренос и пренос (без огласа) и сада је доступан за све Андроид уређаје. То је једноставна Андроид апликација која свој посао обавља добро. Ради једноставности, у овој посту ћемо назвати Ми Дроп као Ми Дроп.

Такође прочитајте: 8 креативних начина за коришћење НФЦ-а на Андроиду

Упоредићемо три апликације за пренос датотека - Ми Дроп, Ксендер и СХАРЕит.

Величина апликације

Занимљиво је да три апликације имају различите величине. Док СХАРЕит тежи 12-13МБ, Ми Дроп је на доњој страни и тежи само 4-5МБ. Ксендер, међутим, лежи између њих две и има величину од 6-7 МБ.Преузмите СХАРЕит - Трансфер & Схаре

Преузмите Ксендер - пренос датотека и дељење

Преузмите СнапСхаре / Ми Дроп - Дељење и пренос датотеке (без огласа)

Дизајн и кориснички интерфејс

Ми Дроп је очигледно најчишћа и најједноставнија од три апликације. Када отворите апликацију, чекају вас две основне опције - слање и примање.

На почетном екрану Ми Дропа нема додатних неугодних ствари на којима морате скенирати потребне опције. Једноставна интуитивна апликација са поступком у једном кораку за дељење датотека.

Иако СХАРЕит такође има видљиве опције слања и примања, на почетном екрану је натоварен непозваним стварима. С друге стране, Ксендер нема нежељених смећа, али би могао да уради бољи посао у погледу дизајна.

Такође прочитајте: СХАРЕит вс Ксендер: Која је апликација за пренос датотека за Андроид боља?

Када је у питању одабир датотека, Ми Дроп поново побјеђује у утрци. Чист је и минималистички. Добијате опције у стилу картице за слике, видео записе, апликације итд.

И Ксендер и СХАРЕит нуде распоред у стилу табулатора за опције као што су слике, видео снимци итд. Иако је лако прелазити кроз више опција, осећа се закрченим. Али, у исто време, олакшава се одабир више типова датотека.

Такође прочитајте: 3 најбоље апликације за закључани екран за Андроид које би требало да покушате

Подржане врсте датотека

Срећом, све три апликације подржавају све врсте датотека. Без обзира да ли желите да делите слике, видео снимке, документе, апликације или било који други формат датотеке, ове три апликације вам то омогућавају лако.

Занимљиво је да све три апликације омогућавају и пренос пуних фасцикли.

Дељење више корисника

Када је у питању дељење више уређаја, Ксендер и СХАРЕит воде трку. Нажалост, Ми Дроп тренутно не подржава дељење више корисника или више уређаја. Датотеке ћете морати да пренесете ручно сваком кориснику.

С друге стране, СХАРЕит има засебну опцију и интерфејс за дељење више корисника. То иде по имену - Групно дељење, које се може наћи под иконом менија у горњем десном углу горње десне стране. Можете истовремено да делите датотеке између 5 уређаја.

Ксендер, међутим, нема засебну опцију за више дељења. Користи исто дугме за слање за више дељења. На екрану за слање морате одабрати више корисника. У случају да се питате, дијељење Ксендер-а је ограничено на 4 уређаја истовремено.

Такође прочитајте: 4 Андроид апликације за клонирање других апликација, покретање више налога

Доступност на више платформи

Несумњиво је да је СХАРЕит далеко испред друге две апликације када је у питању доступност на свим уређајима. Доступан је на широком распону платформи као што су Андроид, иОС, Виндовс телефон и Мац. Такође поседује наменску апликацију за Виндовс ПЦ.

Иако је Ксендер доступан и на више мобилних платформи као што су Андроид, иОС и Виндовс телефон, он нема наменску апликацију за Виндовс и Мац. Међутим, можете га користити и на Мац-у и Виндовс-у користећи његов веб алат.

Ми Дроп је, с друге стране, доступан само на Андроид уређајима. Долази унапријед инсталиран на Ксиаоми уређаје који раде МИУИ 9+. Али за остале уређаје мораћете да је преузмете из Плаи Сторе-а.

Ми Дроп нема апликацију за Виндовс или Мац. Али можете да пренесете датотеке са свог Андроид уређаја на рачунар помоћу уграђеног ФТП сервера на Ми Дропу.

Такође прочитајте: 7 најбољих галеријских апликација за Ксиаоми уређаје

Репликација телефона

Интересантно је да сада апликације за пренос датотека долазе и са функцијом репликације телефона. Ако желите да пренесете све своје датотеке и податке попут контаката, СМС-а итд. Са свог старог телефона на нови, Ксендер и СХАРЕит то лако.

Док Ксендер назива уграђену функцију као копију телефона, иста функција у Схареиту носи име Цлонеит. Али, морат ћете преузети засебну апликацију - Цлонеит - да бисте користили ову функцију. До сад сте можда погодили да Ми Дроп нема такву карактеристику.

Такође прочитајте: Како се користи ЦЛОНЕит за копирање једног Андроид-а на другог

Огласи или Без огласа

Сви воле бесплатне ствари и мрзе досадне огласе. Већина популарних апликација доступна је без цене. Али свим програмерима апликација треба новац и зато видите огласе како искачу у апликацијама.

најјефтинији андроид телефон са жироскопом

Док неке апликације имају мање огласа, друге су напукле. Срећом, Ми Дроп је апликација без огласа. У овој апликацији нећете наћи ниједан оглас који ће му дати јасан изглед.

Али, друге две апликације имају огласе. Ксендер још увек има ограничену количину огласа, али када је реч о СХАРЕит ... Боже мој ... ... исписан је огласима и непотребним стварима. Један се изгуби у СХАРЕит свету сувишности оног тренутка када отворите апликацију.

Такође прочитајте: Најбољи начин за преузимање торента на Андроид-у

Прикажи историју

Опет, када је у питању историја или преглед примљених датотека, СХАРЕит сакрива опцију под својим непотребним функцијама. Срећом, Ксендер могућност Хистори нуди лако доступном. И не само то, већ има и чист интерфејс.

Ми Дроп такође има лако доступан и чист историјски интерфејс. Али, Ми Дроп то назива Прихваћеним датотекама. Па, то је зато што само приказује прошле примљене датотеке, а не послате датотеке попут Ксендер и СХАРЕит.

Такође прочитајте: 21 најбољи ВхатсАпп савети за Андроид и иОС

Брзина и величина датотеке

Све три апликације хвале се 200 пута већом брзином преноса датотека у односу на Блуетоотх. Док Ксендер може достићи и до 40МБ / с, брзина СХАРЕита је ограничена на 20МБ / с. Апликација Ми Дроп такође пружа подједнако добре брзине преноса датотека.

Када је у питању величина датотеке, све три апликације шаљу датотеке без икаквих ограничења. Значи, можете да шаљете датотеке неограничене величине помоћу ових апликација.

И ја бирам…

Ако желите једноставну апликацију за пренос датотека за Андроид уређаје без огласа, Ми Дроп је јасан одговор. Иако вам омогућује дељење датотека са рачунаром Виндовс, нећете је моћи користити на иОС-у.

Ако тражите истинску апликацију за више платформи, и Ксендер и СХАРЕит су добре опције. Међутим, мораћете да живите са набујалим софтвером ако идете са СХАРЕит. Дакле, изабрао бих Ксендер као најбољег између ово двоје.