banner

Од свог оснивања Гоогле Мапс је прешао дуг пут. Сада је алат богат алатом који пружа тачне смернице за већину главних градова на свету.

Међутим, постоје шансе да можда неће моћи да правилно примети локацију или прикаже упутства (нарочито ако је мали град и подаци о локацији нису доступни). У таквим случајевима алат попут Сцрибблемапс могло би вам добро доћи. То је интернетски алат који вам омогућује лако цртање, тј. Писање по Гоогле мапама. Мапе можете уређивати цртањем линија, стрелица, додавањем текста, облика и маркера у било које подручје.

Једна од најбољих ствари у вези овог алата је та што вам омогућава да сачувате своје измене, а затим их делите путем е-поште или друштвених мрежа. Стога бисте могли да га употребите да бисте истакли тачну локацију, а затим је поделили са неким ко треба да зна.

Мапа би се могла уградити у вашу веб локацију или блог или делити преко Фацебоок зида.

Мапу можете заштитити и лозинком. Након снимања, генерисаће везу за мапу. Можете да делите овај УРЛ путем различитих веб локација друштвених медија или их пошаљете е-поштом пријатељима.Уређивач који долази уз овај алат је добар. Можете радити разне ствари као што су постављање маркера и текста (доступно је и претходно подешавање текста), креирање прилагођеног видгета и још много тога. Мапа се може сачувати у ГПКС (ГПС формат размене) и КЛМ формату.

Осим Гоогле мапа, доступно је и неколико других карата. Мапе можете прегледати одабиром различитих услуга у доњем десном углу. Ове услуге су Опенстреетмап, Цлоудмаде, Цлоудмадеплус, Астра итд. Мапе можете прегледати у сателитском приказу, баш као што то радите у Гоогле мапама.

Својства

  • Уређујте мапе на мрежи цртајући линије и стрелице и додајући текст.
  • Алат за брисање аутоматски детектора елемената.
  • Дијелите мапе слањем е-поште или их приказујејте на свом Фацебоок зиду.
  • Спремите мапе у КМЛ / ГПКС формату.
  • Масхуп Гоогле Мапс.
  • Поље за претрагу за лако проналажење локација
    Погледајте мапе скрипти за уређивање Гоогле карата на мрежи. Погледајте и Гоогле Трансит.