banner

Неутралност мреже важан је аспект јер омогућава интернет без монопола компанија / веб локација са дубоким џепом - помаже у стварању интернета разноврснијим и слободнијим местом.

Ако не за неутралност мреже, корпоративне велике перике могу себи приуштити плаћање добављача интернетских услуга како би умањиле промет одлазећи на неку другу веб страницу и усмјеривши је на своје.

Неутралност мреже је неопходна јер Интернет не само што Интернет чини слободним за употребу као што би корисник могао да му се допадне, већ одржава и здраву конкуренцију између милиона веб локација које покушавају да означе интернет пејзаж.

минус дељење датотека
Прочитајте и: 7 Цхроме проширења за Гмаил које бисте требало да добијете одмах.

Без неутралности мреже, ниједна нова компанија неће моћи покренути свој посао без улагања значајног новца у планове провајдера Интернет услуга.Иако не постоји сигурност да ће интернетски провајдери кренути тим путем, али они морају зарадити новац, а ако се отвори још неких авеније, нисам сигуран колико дуго би могли издржати.

С обзиром да се неутралност мреже суочава с непосредном пријетњом Трумпове администрације јер они желе поништити одлуку из времена предсједника Обаме, нема сумње да грађани морају бити све свјеснији опасности интернета, а да мрежа не постоји.

Шта ће се догодити Интернету без неутралности мреже?

На располагању су стотине и хиљаде чланака и истраживачког материјала за научење о неутралности мреже, али ево начина да се то искуси из прве руке.

Уклањање симулатора неутралности мреже - проширење Гоогле Цхроме-а - помаже корисницима да доживе оно што би заиста било ако ФЦЦ заиста поништи одлуку прошле владе да одржи неутралност мреже.

како избрисати скипе историју позива

Ово проширење успорава интернетску везу и блокира приступ на неколико веб локација. На пример, од вас се тражи да користите Хулу ако покушате да приступите Нетфлику.

То се заиста не може догодити чак и ако се укину закони о неутралности мреже и интернетски провајдери добију већу контролу над начином на који људи користе интернет, али проширење показује најгори случај.

Не бих се кладио на новце да ИСП-ови не злоупотребе пад неутралности мреже ради даљег стицања њихове добити.

Наводно ће технолошке компаније попут Амазон, Кицкстартер, Мозилла, Етси и још много тога, водити кампању против ФЦЦ-а за заштиту неутралности мреже.