banner

Увођењем иПадОС-а, обављање више задатака направило је радикалан помак на боље. Могућност коришћења више апликација у приказу Превлачење клизача, у комбинацији са могућношћу отварања више инстанци исте апликације, иПад чине звијер продуктивности.

Али да бисте откључали пуни потенцијал мултитаскинг могућности у иПадОС-у, морате научити да прелазите између отворених апликација у покрету. Хајде да проверимо све најбоље начине за то.

1. Клизните преко - превуците прстом према страни

Најлакши начин за пребацивање између више апликација док је у приказу Превлачење клизача је ротирање између њих. Поставите прст на кваку на дну апликације Слиде Овер. Затим превуците прстом улево или удесно (баш као и на иПхонеу).

2. Превуците према горе - превуците прстом према горе

Ако имате много апликација отворених у приказу Слиде Овер, тада покретање преклопника апликације Слиде Овер требало би вам омогућити да лоцирате апликацију на коју желите да пребаците још брже. Да бисте то учинили, превуците прстом од дна апликације Слиде Овер.

Након што се прикаже преклопник апликације Слиде Овер, једноставно додирните апликацијску картицу да бисте се пребацили на одговарајућу апликацију.Савет: Такође можете да напустите апликације док користите преклопник апликације Слиде Овер. Да бисте то учинили, превуците картицу апликација нагоре.
Такође на Гуидинг Тецх

5 најбољих начина за ажурирање апликација у иОС-у 13 и иПадОС-у

Опширније

3. Клизање преко - Додирните икону на доку

Још један брз начин да дођете до апликације Слиде Овер је додиривање њене одговарајуће иконе на док. Чим то учините, апликација ће бити одмах видљива у приказу Слиде Овер.

Прилично корисно ако нађете две претходне методе које су неугодне. Али очигледно да би икона апликације требало да буде наведена негде на главном пристаништу или у области недавних апликација да би ово функционисало.

У случајевима када икона апликације није присутна на пристаништу, следећи метод би требао да уради трик.

4. Превуците клизач - Претражујте помоћу рефлектора

Ако имате Блуетоотх или паметну тастатуру спојену на ваш иПад, тада имате други начин за пребацивање између апликација Слиде Овер.

Започните активирањем рефлектора (притисните Цмд + размак). Затим потражите апликацију и додирните икону међу резултатима претраге. То ће одмах приказати апликацију у приказу Слиде Овер.

Још једном, ова метода је најкориснија ако икона која се односи на апликацију на коју желите да пређете није присутна на пристаништу.

андроид о пикел
Такође на Гуидинг Тецх

#иПадОС

Кликните овдје да видите нашу страницу с иПадОС чланцима

5. Сплит-Виев - Превлачење и испуштање са пажње

За разлику од Слиде Овер, Сплит Виев се у иПадОС-у није много промијенио. Замијените апликацију у подијељеном приказу, а претходна се апликација враћа у режим преко цијелог екрана. Ако желите да се вратите назад, поново морате да повучете апликацију из пристаништа да бисте покренули Сплит-Виев.

Али шта ако икона апликације није присутна на пристаништу? Уместо да стигнете на почетни екран само да бисте отворили апликацију тако да је можете вратити на пристаништу, уместо тога можете да користите Спотлигхт. Да бисте радили овај метод, морате имати Блуетоотх или паметну тастатуру.

Отворите Спотлигхт (притисните Цмд + Спаце), потражите апликацију, а затим је извуците. Не пуштајући прст, тапните на Откажи помоћу другог прста (или поново притисните Цмд + размак) да изађете из рефлектора.

Сада испустите икону (и даље ће лебдјети испод вашег прста) на лијеви или десни прозор Сплит Виев. И воила! Апликација је у Сплиту Виев.

То заправо није 'пребацивање' између отворених апликација Сплит Виев пер се (јер то оперативни систем не допушта), али је и даље невероватно користан начин замјене апликација Сплит Виев без трошења превише времена.

6. Изложба апликација - Додирните икону прикључне станице

Једна од најбољих нових додатака иПадОС-у је могућност отварања више инстанци исте апликације. На пример, везе у Сафарију можете отворити у засебним прозорима. Исто важи и за апликацију Филес, где датотеке можете отварати у одвојеним инстанцама апликације Филес. Али како прелазите између њих?

Додирните икону апликације на пристаништу док је апликација отворена да бисте покренули апликацију Екпосе. Тада можете провјерити све отворене инстанце апликације.

7. Апп Екпосе - Дуго притисните икону апликације

Ако апликација није отворена, онда постоји још један начин покретања Екпоса апликације. Дуго притисните икону апликације, а затим тапните на Сее Алл Виндовс.

То можете учинити без обзира на локацију иконе - пристаниште или Почетни екран.

Такође на Гуидинг Тецх

Топ 7 савета и трикова за Сафари за иПадОС

Опширније

Пребаците апликације попут професионалца

Захваљујући побољшаним могућностима више задатака, иПадОС пружа најбоље иПад искуство од свог оснивања. Али пошто иПад још увек није у рангу с МацБоок-ом у погледу интуитивности, кључно је забити све начине за пребацивање између апликација.

На пример, коришћење Спотлигхт-а за пребацивање између апликација Слиде Овер или поновно отварање апликација Сплит Виев које нису присутне на пристаништу могу убрзати ствари.

Дакле, да ли знате неке друге корисне начине за пребацивање између апликација? Јавите нам у коментарима испод.

ствари 3 апп

Следеће: На иПадОС-у Сафари има свој наменски менаџер за преузимање. Промените где сачува ваше преузимања на другу локацију.