banner

Многи људи мењају своје бројеве телефона из више разлога. Док покушавамо да задржимо исти телефонски број док год то можемо, постоји тренутак у нашем животу, када морамо да променимо број.

десктоп сат Виндовс 7

Раније су једине ствари повезане са телефонским бројем били позиви и поруке. Сада, путем интернета, многе су апликације повезане са нашим бројевима телефона. Једна од таквих апликација је и популарни инстант мессенгер, познат као ВхатсАпп.

Може се запитати шта се дешава са ВхатсАпп-ом када промените свој број. Да бисмо одговорили на све ваше упите, представљамо вам овај пост. Откријмо последице промене ВхатсАпп броја.

Две су ситуације за промену ВхатсАпп броја - на истом и другом телефону.

Промените ВхатсАпп број на истом телефону

То можете учинити на два начина. Прво, коришћењем уграђене функције за промену броја у ВхатсАпп-у и друго, деинсталирањем апликације.1. Коришћење функције промене броја

Ако желите да промените ВхатсАпп број на истом телефону, ВхатсАпп пружа изворни начин да то учините. Све што требате је да одете у подешавања и користите функцију Промените број. Не морате да уклањате апликацију са телефона.

Када то учините, ево шта се дешава са разним стварима.

Стари налог

Прво, ваш стари ВхатсАпп број биће обрисан. Под тим подразумевамо да се више неће појављивати у другим ВхатсАпп контактима. Ако вам неко пошаље поруку на старом броју (кроз постојећу историју ћаскања), неће вам бити достављена. Они ће добити једну сиву квачицу на поруци. Такође ће нестати и ваше последње виђено.

мачке

Сви се разговори задржавају заједно са медијима. Ништа им се неће догодити. Једном када промените број у апликацији, на крају нећете видети никакву разлику.

Групе

Слично као и појединачни цхат-ови, ВхатсАпп групе такође остају. Нећете бити уклоњени ни са једним од њих. У групи ће се појавити тиха порука да сте променили свој број.

ВхатсАпп подешавања и информације о профилу

Сва ваша ВхатсАпп подешавања попут тонова, приватности и сличних ствари биће премештена на нови ВхатсАпп број. Нећете их морати поново да постављате. Слично томе, информације о вашем профилу као што су Абоут и слика профила такође ће се појавити за ваш нови број.

Такође на Гуидинг Тецх

Шта се догађа када некога блокирате на ВхатсАпп-у

Опширније

Обавештавајте људе

С обзиром да ваш стари ВхатсАпп број више неће бити активан, важно је да обавестите људе.

Постоје два начина пријављивања појединачних контаката. Прво, ВхатсАпп нуди изворну опцију за то. Када користите функцију за промену ВхатсАпп броја, бићете упитани да ли желите да обавестите своје контакте. Добијате три опције - Сви контакти, Контакти са којима ћаскам или Прилагођено. Можете одабрати један или прескочити. Порука ће бити послата са новог броја.

Друго, можете користити функцију листе емисија да бисте другима рекли да мењате број. Молимо вас имајте на уму да то морате учинити користећи стари ВхатсАпп број јер емитоване поруке захтевају да контакт буде сачуван на телефону примаоца. Будући да неће имати ваш нови број, порука се неће испоручити. То прво урадите са старог броја.

Када је реч о вашим групама, ВхатсАпп их аутоматски обавештава када промените свој број.

Како променити ВхатсАпп број

Ево како то учинити:

Корак 1: Покрените ВхатсАпп на Андроид или иПхоне.

Корак 2: На Андроид телефонима додирните икону од три тачке на врху и изаберите Подешавања. На иПхоне-у тапните на Подешавања при дну.

3. корак: Идите на налог, а затим промените број и на Андроиду и на иПхонеу.

4. корак: Унесите своје старе и нове бројеве телефона. Тапните Даље.

Корак 5: Изаберите како желите да обавестите контакте из доступне три опције. Куцните Готово и на крају, потврдите нови број.

2. Деинсталирањем апликације

Ако сте већ деинсталирали и поново инсталирали ВхатсАпп на телефону да бисте регистровали нови број, могу се догодити две ствари. Можете поново да потврдите стари број и следите матични метод промене броја као што је горе поменуто. Ако то учините, све горе поменуте ствари остаће тачне.

Ако одлучите да потврдите са новим бројем, ево шта се дешава:

Стари налог

Ако сте једноставно деинсталирали ВхатсАпп, ваш стари ВхатсАпп налог и даље ће бити активан. Слика профила, подешавања приватности и групе остаће на ВхатсАпп серверима 45 дана. Можете поново да потврдите стари број и сви ће се вратити на ваш телефон.

Али ако сте избрисали налог пре деинсталације ВхатсАпп-а, ништа се неће сачувати на ВхатсАпп серверима. Бићете уклоњени из свих својих ВхатсАпп група.

Такође, људи још увек могу да вам пошаљу стари број (ако сте га деинсталирали), али како ВхатсАпп није активан ни на једном телефону, нећете их добити. Ако је активни Последњи виђен, видеће последњи пут када сте били активни на том броју. Занимљиво је да ћете, ако поново потврдите стари број, добити те поруке. Прочитајте детаљно шта се дешава када деинсталирате ВхатсАпп.

Такође на Гуидинг Тецх

#гтекплаинс

Кликните овдје да видите нашу страницу с чланцима о гтекплаинсу

Ћаскања и поруке

Када потврдите нови број на истом телефону, биће вам понуђена могућност да вратите резервну копију за цхат. На тај начин ће се ваше претходне поруке поново појавити на вашој листи за разговор.

На Андроиду је то могуће на два начина - локалном прављењу резервних копија и Гоогле диску. На иПхонеу ради само иЦлоуд сигурносна копија. Дакле, ако нисте користили иЦлоуд сигурносну копију, нећете моћи да вратите старе поруке на нови ВхатсАпп број.

Групе

Пошто су групе повезане са вашим старим бројем, оне се неће појавити на новом броју. Морат ћете затражити од администратора да вас поново дода у групе.

Обавештавајте људе

Морат ћете свакога обавијестити о промјени броја појединачно. Ако је ваш контакт број сачуван на њиховим телефонима, можете их користити помоћу листе листа емитирања.

Промените ВхатсАпп број на другом телефону

Такође можете пребацити на други број на новом телефону. Ево шта се дешава.

Инсталирајте ВхатсАпп помоћу новог броја

Ако нови број ВхатсАпп региструјете директно на најновијем телефону, он ће радити као потпуно свеж број. Неће вратити ваше поруке, групе, подешавања или било шта друго. Морат ћете почети изнова.

Инсталирајте ВхатсАпп користећи стари број

Да бисте се пребацили на други телефон са новим бројем, задржавајући четове и групе, прво можете да користите функцију Промените број ВхатсАпп-а на свом старом телефону. Након што се региструјете са новим бројем и креирате резервну копију, на нови телефон можете инсталирати ВхатсАпп и потврдити га новим бројем. На тај начин ће се ваши четови, групе и друге ствари задржати на новом телефону са истим оперативним системом, тј. Андроидом за Андроид и иОС-ом и иОС-ом.

Белешка: Да бисте вратили резервну копију на другом телефону, морате да користите исти телефонски број и ИД е-поште.

Алтернативно, можете потврдити ВхатсАпп на новом телефону користећи стари број. Једном када обновите сигурносну копију, можете променити број у новом телефону. Када то учините, горе поменуте ствари о промени броја ВхатсАпп остаће важеће. То се такође односи на исти оперативни систем.

Ако прелазите са једног оперативног система на други, не можете мигрирати поруке. Само групе и информације о профилима биће задржане ако користите функцију Промените ВхатсАпп број.

Такође на Гуидинг Тецх

Топ 17 ВхатсАпп статусних савета и трикова које бисте требали знати

Опширније

ВхатсАпп, ти си најбољи

Захваљујући функцији Промените ВхатсАпп број, лако се може прелазити између бројева без пуно гњаваже. Такође ћете задржати све податке и информације. Срећом, ВхатсАпп такође обавештава ваше контакте. Шта још треба?

Следеће: Брисање контакта је једноставан задатак, али не на ВхатсАпп-у. Знајте како избрисати контакте на ВхатсАпп-у.